Wizz pisze: Kłade sie i nagle ucisk w klatce czuje ze sie dusze.
nie moge wstac/obudzic sie.
Na chwile przed "smiercia" w snie zrywam sie, ale czuje sie jakbym wlasnie
wyplynal z rzeki i łapał powietrze.
"Kładę się i........" - czyli od razu po położeniu się? Czy w środku nocy, budzisz się nagle z takim uczuciem ze snu? Ja mam, ale to drugie, czyli nie od razu po położeniu. Po prostu czasem w nocy budzę się z czymś takim i jest to po prostu bezdech. Rzecz niebezpieczna, bo można się udusić.
Nie do końca to rozumiem, ale przeczuwam, że jest jakiś związek między bezdechem a "pochłonięciem przez sen". Nie wiem w którą stronę to działa. Być może w obie:
- bezdech powoduje mocne zapadnięcie w sen, jakby trans w śnie, czy też bardzo głębokie wejście w sen
- bardzo głębokie wejście w sen jest takim pochłonięciem, quasi-medytacyjnym, że następuję bezdech
Do pewnego stopnia nie widzę w bezdechu nic złego, bo mnisi buddyjscy w medytacji potrafią robić oddech jeden na minutę na przykład. Sęk w tym, że oni nad tym panują, a nam zdarza się to samoistnie i nagle dopada nas uczucie duszenia się.
Cały czas mam brain zapy, migreny, zawroty głowy.
Ogólnie kaszana...
Negatywne Wibracje pisze:Posypta mi szczura kurkumy, bo zeżarłem całą a deszcz pada. Sprawdziło się moje przewidywanie- ten szajs redukuje brajn zapsy po odstawce ssri w 70-90%, a cała paka to całkowity spokój na wiele godzin. Pewnie nie ja pierwszy to odkryłem, ale jednak fakt godny odnotowania. :-p Także zmiana samego poczucia jest zadziwiająco duża. Mam tu na myśli osobę, która parę lat przetańczyła na psychotropach i gospodarkę serotoninową ma mocno rozregulowaną.
Powiadacie, że dobra sprawa uświęca nawet hejting?? A ja Wam mówię: dobry hejting uświęca każdą sprawę.
NegatywneWibracje pisze:...
bez wiosennego w wiośnie życia nieba?...
Wołają na nas, że w złą idziem stronę,
precz o świat troskę rzucając powinną,
a czy pytają się nas, co nam trzeba
i czyśmy mogli obrać drogę inną?
Teraz pytanie: dlaczego tak się stało
Powiadacie, że dobra sprawa uświęca nawet hejting?? A ja Wam mówię: dobry hejting uświęca każdą sprawę.
bez wiosennego w wiośnie życia nieba?...
Wołają na nas, że w złą idziem stronę,
precz o świat troskę rzucając powinną,
a czy pytają się nas, co nam trzeba
i czyśmy mogli obrać drogę inną?
Teraz biorę 125mg sertraliny i 10mg buspironu i wystarczy że ominę jedną dawkę, a już następnego dnia mi mózg przewierca.
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci
Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.
1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią
Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.
Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka
W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.