Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 1611 / 34 / 0
Temat nie nowy a nie założony.
Czytajac bloga M_B natknałem sie na wzmianke o rozpuszczaniu pochodnych fenta.
Robilem tlumaczenie na glowna filmikui dokumentalnego (published) że w USA leją doń olejek haszyszowy.
Pytanie co jeszcze można rozpuścić? - a może alfe? a moze inne?

Sklad takiego olejku to glownie glikol - z lekcji chemii wiemy że to alkohol zatem... Da sie tez inne - szukam odpo.
"To co nie zdarza sie nigdy dwa razy, niektórym nie zdarza się nawet raz".
aparat.relaksu@hyperreal.info

Nowy blog - tym razem dopracowany:)
https://junkiepump.wordpress.com/
  • 232 / 16 / 0
Jedna sprawa czy da się rozpuścić, a inna czy inhalowanie się takim roztworem będzie w miarę bezpieczne, czy nie wytworzą się jakieś trujące substancje, czy substancja nie rozpadnie się pod wpływem dużej temepratury którą emituje grzałka e-papierosa... czy smak nie będzie okrutny, czy roztwór będzie się w ogóle dało palic
sporo wymagań, myślę że niewiele subtancji da się tak zażywać

w liquidach jest nie tylko glikol, duża część to także gliceryna, w zależności od liquidu proporcje mogą wynosić np 50/50, 60/40 albo inne
  • 1081 / 32 / 0
Rozpuszczalem etylofenidat w glicerolu, dziala !
  • 5774 / 1181 / 43
U47700, kannabinoidy, MDPV.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 4 / 1 / 0
Mam pytanie. Czy da się rozpuścić proch apvp w liquidzie a jeśli tak to czy palenie tego będzie względnie bezpieczne? Nie znam się na chemii stąd moje pytanie.
  • 352 / 4 / 0
Mam pytanie . Mam klony i alprox. Chcę to w czymś rozpuścić, dolać do likiidu i wapowac elektrykiem.
Pytanie:
Czy ma to sens?Czy któreś z tych benzo wystarczająco się rozpuści? I podstawowe pytanie czy będzie klepać.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam serdecznie
  • 314 / 38 / 0
Hm ciekawe, jakby było dobrze rozpuszczone to może by się nie zatrzymało na grzałce, ale tak dobrze w lq się chyba nie uda rozpuścić.
Może ktoś jeszcze się wypowie bardziej kompetentny. Ale myślę, że nie ma co kombinować ojeb klony i alprox lepsza biodostępność a potem se zapał jakiegoś dobrego likwida hehe.
ODPOWIEDZ
Newsy
Mocny początek 2025 roku dla europejskiego rynku konopnego. Niemcy, Polska i UK na fali wzrostu

Początek 2025 roku przyniósł solidne otwarcie dla europejskiego rynku konopnego. Mimo trudności z poprzednich lat i sporych wyzwań regulacyjnych, wiodące firmy w sektorze notują rekordowe wyniki sprzedaży, a zainteresowanie rynkiem rośnie z każdym miesiącem.

Marihuana w sortowni jednej z firm kurierskich

Na początku stycznia 2025 roku funkcjonariusze Referatu do walki z Przestępczością Narkotykową Komendy Miejskiej Policji w Bielsku-Białej, we współpracy z funkcjonariuszami Śląskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Katowicach, przechwycili paczkę zawierającą ponad 1,4 kg marihuany. Narkotyki zostały ujawnione na terenie magazynu logistycznego jednej z firm kurierskich działających na terenie kraju i pochodziły ze Stanów Zjednoczonych.

Turcja: Całe miasto na haju po spaleniu 20 ton marihuany przez policję w centrum miasta

W tureckim mieście Lice 25 000 mieszkańców zostało nieumyślnie odurzonych dymem z marihuany po nieprofesjonalnej akcji spalania 20 ton marihuany. Sprawdź, co się wydarzyło.