Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 61 / 1 / 0
Co na regenerację mózgu, lepszą pamięć, zwiększenie zdolności koncentraji i motywacji?
Coś co pozwoli odbudować szkody po przesadzaniu z alkoholem.
  • 129 / 4 / 0
@kravcu, łap art o alpha-GPC, trochę może rozjaśnić: www.bsmind.pl/pl/news/11-Alpha-GPC.html, niestety po polsku nie ma o cdp takiego artykułu chyba. Próbowałem i jedno i drugie. CDP daję więcej stymulacji, oczywiście leciutkiej.
Noopept lepiej pod język na pewno! Reszta do kapsułki.

@FarmieGolda, no i co, że CDP z apteki? To i tak jest suplement, w którym może być sam wypełniacz %-D A jeśli mówisz o Citotrop, które sprzedaje zapakowane i zakapsułkowane CDP o 1/3 taniej niż czysty proch to sam odpowiedź sobie czy to jest 100% wartościowy produkt.
  • 38 / 2 / 0
02 marca 2017halfmaniac pisze:
Co na regenerację mózgu, lepszą pamięć, zwiększenie zdolności koncentraji i motywacji?
Coś co pozwoli odbudować szkody po przesadzaniu z alkoholem.

Rzuć całkowicie alkohol i zacznij zażywać noopept, razem z cdp-choliną.
Odczujesz znaczącą różnicę, lecz jeśli napijesz się alkoholu to wszystko zaprzepaścisz i już nie bedzie takiego efektu jak na początku.
Od diecie, śnię i czytaniu książek chyba nie muszę pisać..
  • 398 / 24 / 0
Nie siedzę w nootropach już trochę, ale brałbym CDP-choline, ze względu na to, że upreguluje receptory dopaminowe. Bardzo interesuje nie też bromantan, ale cisza - nikt go nie chce testować.
Uwaga! Użytkownik ggyo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 216 / 39 / 0
No wiem, że suplementy to oszustwo i to może być wypełniacz sam, poza lekami i produktami specjalnego przeznaczenia żywieniowego nie da się być pewnym, że skład to nie oszustwo. Citotrop na pewno jakąś choline zawiera bo opinie w necie wszędzie były pozytywne z resztą sam jadłem do piracetamu i głowa nie bolała więc jakaś cholina musi być, czy cdp? Można zgadywać, że to mix cdp i dwumianu skoro cena aż tak się różni od rynkowej, mix by był powodem dlaczego spełnia swoją funkcje bo jakby sam wypełniacz był albo bieda dwumian to by było słabsze od lecytyny.

Zwróć jednak uwagę, że w każdym sklepie na necie z cholinami ceny sobie walą + - 30zł... więc oni te proszki z chin pewnie za grosze mają a te ceny z dupy biorą.
Aczkolwiek fenibut ze zdrowego był o 1,5x silniejszy albo i lepiej od feni promocyjnego ze swiss i to tak wywalał z butów, że ja pierdolę(też był w jakiejś promocji suplement miesiąca). Dzisiaj czuje się bardzo dobrze nie ma żadnych uboków jak w poprzednich dwóch dniach.
GŁOSUJ NA PARTIE RAZEM JEŚLI CHCESZ DEPENALIZACJI, NIE KUPUJ NIC Z AKCYZĄ!
  • 2278 / 276 / 3
Yyy... Co wy tak z tym noopeptem? Pytam z czystej ciekawości.
Fenetylamina@tutanota.com
Karny jeżyk: SŁABO OGARNIAM ANATOMIĘ!
  • 38 / 2 / 0
Próbowałeś noopeptu ?
  • 129 / 4 / 0
04 marca 2017Fenetylamina pisze:
Yyy... Co wy tak z tym noopeptem? Pytam z czystej ciekawości.
Yyy:
jest baaardzo tani
nie ma efektów ubocznych, gdy suplementujesz z dobrym źródłem choliny
działa zarówno doraźnie, jak i nawet po zaprzestaniu brania
tolerancja nie rośnie, a nawet mam wrażenie, że jest odwrotna
jest dopuszczony jako lek także można powiedzieć, że jest bezpieczny w użytkowaniu
jakby się zastanowił dłużej to pewnie jeszcze coś bym dopisał

Nie do końca rozumiem, o co Ci chodzi w sumie %-D
  • 2278 / 276 / 3
Chodzi o to, że cena to w sumie jego jedyna zaleta, a empirycznie (ja plus cała masa osób) twierdzimy, że to jeden z gorszych nootropów, szczególnie w dobie takich wynalazków, jak oksyracetam, fenylopiracetam, fasoracetam, które mają także inne komponenty oprócz tej nootropowej. Chyba, że ktoś mi przedstawi porządne argumenty, że się mylę, bo nawet taki piracetam w dawkach 5 g/dzień działa skuteczniej niż noopept i to ad hoc. :)

Jestem otwarty na dyskusję.
Fenetylamina@tutanota.com
Karny jeżyk: SŁABO OGARNIAM ANATOMIĘ!
  • 216 / 39 / 0
Ale jedziecie po tym noopepcie. Na niektórych działa cudownie, jak był delegal wszystkiego w anglii to studenci opowiadali, że na nich działał cuda i żal się z nim rozstawać, przynajmniej ja głównie pozytywne opinie widziałem.

Moja przygoda z noopeptem:
5 gram
Na początku przez jakieś 3 tygodnie albo 2 miałem mega uboki senność, rozkojarzenie itd. później całkowicie zniknęły najsłabsza możliwa kawa działa jak monster, wyostrzony wzrok, słuch, wyobraźnia cały czas analizowanie wszystkiego, nadzwyczajne jak dla mnie tępo uczenia się i ogarniania, tylko, że ja jadłem na pewno ponad 60 mg doba i generalnie po 3 gramach wyszedł taki wypadek, że ktoś mnie namówił na alkohol, działanie osłabło bardzo chyba ponad połowę skończyłem resztę która została i tyle. Później kupiłem jeszcze gram i praktycznie go nie poczułem. Tak więc to, że tolerancji na nootropy nie ma to jakaś bzdura, według producenta regeneruje mózg, hm ja jakiejś gigantycznej stałej poprawy nie zanotowałem ale to raczej +, wzmacnia stimy niesamowicie, działa na niby innej zasadzie niż racetamy więc można go łączyć by wzajemnie wzmacniały swoje działanie podczas gdy uważam, że miksowanie xxx racetamów nie daje raczej takich efektów. Słynny PAO stack jest dla mnie bez sensu bo aniracetam w ogóle na mnie nie działał.
Tak więc jest dobry, tylko nie rozumiem czemu tak osłabło jego działanie na mnie, ale na pewno kupię jeszcze ale nie sam tylko w jakimś miksie.

Czy ktoś miał pozytywne doświadczenia z Lion's Mane? Czy to kolejna bacopa która po 2 miesiącach brania nie robi nic poza zapychanie żołądka.
GŁOSUJ NA PARTIE RAZEM JEŚLI CHCESZ DEPENALIZACJI, NIE KUPUJ NIC Z AKCYZĄ!
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
18-latek złapany na gorącym uczynku. W biały dzień sprzedawał narkotyki na ulicy

Bielańscy wywiadowcy zatrzymali dwóch mężczyzn na gorącym uczynku podczas transakcji narkotykowej. 18-latek przekazał 20-latkowi blisko 20 gramów marihuany. W wyniku dalszych działań funkcjonariusze zabezpieczyli przy nim oraz w jego mieszkaniu dodatkowe narkotyki – marihuanę i tabletki zawierające MDMA. Obaj trafili do policyjnej celi. Prokurator zastosował wobec 18-latka środek zapobiegawczy w postaci dozoru policyjnego.

Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.

Kanada wprowadza przezroczyste opakowania na marihuanę

W marcu 2025 roku Health Canada, czyli kanadyjski odpowiednik Głównego Inspektoratu Sanitarnego, ogłosił nowy pakiet zmian dla producentów konopi. Najważniejsza? Zgoda na przezroczyste okienka w opakowaniach suszu. Od teraz konsument może zobaczyć zioło jeszcze przed zakupem. To pierwsza taka zmiana od czasu legalizacji marihuany w Kanadzie. Ale to nie wszystko.