Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
Po zapoznaniu się z wątłą lekturą kilkunastu postów jestem sceptycznie nastawiony (przynajmniej na razie). Przede wszystkim odstraszają mnie efekty uboczne, jak i bardziej stonowane efekty polewki. Jakbyście ocenili (o ile się da) efekty przy proporcjonalnie równych polewkach (wiem, że BDO leje się trochę więcej) ?
A, właśnie. Przeczytałem gdzieś, że zamarza to w jakiś dziwnych temperaturach. Czym to jest podyktowane ?
[1] https://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/compou ... Properties
- brakuje pierdolniecia na wejściu jak w gieblu, bardzo tego brakuje
- zejście jest za to też łagodniejsze niż w g
- podobne w działaniu do giebla, tutaj nie ma jakiejś wielkiej różnicy
- nie czułem żadnych większych fizycznych objawów przez nawet 4h po ostatniej polewce, gdzie przy g było to standardowe 1h30
- brzuch bolał mnie z początku, potem przestał być przy końcu znowu trochę zaczął boleć, wiec nie wiem co o tym myśleć, ale na pewno nie był to ból typu jakby Ci ktoś przerzynal jelita tak jak tu pisali niektórzy
- śmierdzące bąki mam aktualnie (2 dzień po zakończeniu cuagu), w samym za to ciągu ich nie było
- nie śmierdzi
- nie smakuje tak obrzydliwie jak g przez co mogłem to nawet wypić z wodą (upragnione przeze mnie shoty w kiblu z kranu gdziekolwiek jestem się spełniły )
- słabo rozpuszcza albo w ogóle wykapalem tym telefon portfel spodnie, itp i nic wielkiego, trochę telefon przetarta obudowa
- latwo zamarza a ty wkurwiony bo chciałeś polać a musisz topić
Chyba tyle.
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.
Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków
Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.