Więcej informacji: Lizergamidy w Narkopedii [H]yperreala
14 lutego 2017bettertime pisze: Czy jest możliwość, że ald działa na sigmę? Czytałem trochę o tym i mój drugi trip, jeszcze w wakacje wyglądał orientacyjnie do 3 godziny standardowo, a później się zaczęło. Generalnie byłem pewien, że jestem jakimś mesjaszem i muszę zbawić grzechy świata, dlatego dawałem sobie różne kary fizyczne.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.
18 lutego 2017neurobiolog pisze:Dzięki Neurobiolog, to mogły być te kumaryny. Teraz będę brał już tylko z Cejlonu, on może być używany leczniczo w dużych ilościach. A ten Chiński czy z Indonezji jest bardziej toxyczny dla wątroby. To dlatego mnie tak pogięłoRadioaktywny Pakt pisze:
edit:
kumaryna (benzo-alfa-piron)
w cynamonie chińskim cassia czy jakos tak
Palenie dyma do lizergamidów wg mnie nie podbija fazy tak mocno, jak w przypadków fenetylamin, ale łatwiej się "przebić" przez tę czystość umysłu towarzyszącą psychodelikom w racjonalnych dawkach i poczuć działanie trawki. Może to pójść w stronę paranoi i zapętleń umysłowych, gdy zapalisz na peaku, ale jak już ćmiłeś w takich okolicznościach, to raczej nic strasznego. Ja preferuję blanta potem, jak większość efektów ustąpi - tzw. nasennik.
The body or a conscious mind'
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia
Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.
1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią
Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty
Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.