Ostatnio po wzięciu LSD zauważyłem w swoim oku dziwne zjawisko.
Pojawiła się kropeczka koloru zewnętrznej części tęczówki - najpierw się z nią stykała (z tęczówką), a później odczepiła, żeby po pewnym czasie znowu się do niej przyczepić, a po kilku h snu - zniknąć.
WTF? :o
A tak przy okazji - czy to normalne, że ta ciemna część tęczówki zmienia swój rozmiar pod wpływem LSD? Szkic poniżej :D
https://i.imgur.com/1AVfl3h.jpg
"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
1bcHVamoT7cBrmVTUZtJyepZp46ZM23uF
Fundusz zostanie w całości przeznaczony na wszelkie substancje psychoaktywne oraz sterylny sprzęt do iniekcji
Poczytaj o HPPD, jeżeli będzie się utrzymywało.
Duże źrenice w (jeżeli chodzi o agonistów poszczególnych receptorów), to w przypadku serotoninowych (w tym przede wszystkim 5-ht2a, czyli właśnie psychodeliki), to te słynne 5 zł. Zwiększone przekaźnictwo noradrenergiczne również wpływa na duże źrenice (nie tylko agonizm, vide wenlafaksyna, która jest SNRI). Po dopaminergikach i depresantach (oprócz agonistów GABA-b) nie zauważyłem istotnych zmian w zwiększonych źrenicach. Wiadomo, opio zmniejszaja źrenice na ogół, ale nie o tym temat. ;)
PS Jak coś pomieszałem, to mnie poprawcie, dopiero wstałem. :D
Karny jeżyk: SŁABO OGARNIAM ANATOMIĘ!
Chodzi mi tylko i wyłącznie o ciemno-niebieska plamke, która się pojawiła i zniknęła.
Nikt nie próbuje nawet odpowiedzieć na to pytanie i skupia się na jakichś głupotach...
Nigdzie nie pytałem też o zmianę rozmiaru zrenic, tylko zewnętrznego pierścienia TĘCZÓWKI.
Bardzo mi się wydawało :D
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.
Więzienie za 0,11% przekroczenia?
Wolne Konopie włączają się do sprawy jako strona społeczna w sprawie pana Andrzeja.
Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę
Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.