Dyskusja na temat rodziny roślin (Solanaceae) z rzędu psiankowców.
ODPOWIEDZ
  • 1 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: PeteR »
Pierwsze objawy szkodliwości brania bielunia u Lydii. Odwrócone emotki [ (: ]
  • 241 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: chomik_morski »
Ja wspominam bieunia srednio milo, ale mysle ze napije sie jeszcze kiedys herbatki bieluniowej za wasze zdrowie:)
kodeina
  • 56 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Lydia »
nie macie się już czego doczepić tylko emotek d;
zresztą nie pamietam, kiedy ostatni raz wpieprząłam bielunia, więc trzeba się kiedyś za niego zabrać.
ale narazie robię sobie wolne - mam ostatnio cholernie dużo problemów :/ );
Uwaga! Użytkownik Lydia nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 129 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Karlos »
Hmm, generalnie już powinny się pokawiać owoce(czyli te kasztanki, dobrze myślę?). Czas się rozglądnąć :rollereyes:
Uwaga! Użytkownik Karlos nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 44 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Buzker »
kwitnie pare razy w roku... u mnie owoce sa drugi raz, niedługo rozsypia nasionka :]
"Wszystko należy powiedzieć tak prosto jak się da ale nie prościej."

http://www.diva.info.pl/ <- GieBLowe radyjko internetowe Rossgłośnia, w fazie testów, zapraszamy (chwilowo radio nie działa, szukamy dobrego hostingu ;))
  • 129 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Karlos »
Masz je gdzieś pod ręką? Da radę wysłać je pocztą?
Uwaga! Użytkownik Karlos nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 84 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: Fazobaniel »
Kumpel ostatnio po tym bieluniu źle śkończył. Wypił z gościem takim co już dużo czasu wszystko wpierdala co popadnie i na dobre mu to nie wyszło. Czołgał się po osiedlu, pod schody nie umiał wejść, rodzinka go wypatrzyła zadzwonili na policje i do szpitala, u nas z nim nie dali rady to do innego miasta do psychiatryka go wywieźli.

Ogólnie nieciekawe przeżycia po tym miał... Dlatego chyba nawet tego nie spróbuje nigdy, pewnie za dużo wypił dlatego go tak sponiewiarało ale ja dziękuje za takie coś.
  • 44 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Buzker »
Karlos, odezwij się na buzker@interia.pl
"Wszystko należy powiedzieć tak prosto jak się da ale nie prościej."

http://www.diva.info.pl/ <- GieBLowe radyjko internetowe Rossgłośnia, w fazie testów, zapraszamy (chwilowo radio nie działa, szukamy dobrego hostingu ;))
  • 134 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Towarzysz X »
U mnie w pracy rośnie coś co wygląda dokładnie tak jak bieluń (chodzi mi o "kasztanki" i kwiaty), ale liście nie są takie "postrzępione" jak te z obrazków na wikipedii. Obrazki z erowid.org za to są pokazują coś dokładnie takiego samego jak to co mi rosnie, ale pod nazwą "datura inoxia". Czy to ma podobne właściwości? (pytam teoretycznie, bo raczej nie będe tego wcianał, tylko sobie posadze na ogródku)
  • 4024 / 372 / 951
wszystkie bielunie mają mniej więcej te same alkaloidy w różnych proporcjach+niektóre jeszcze jakieś bonusowe, inoxia jest u nas chyba najpopularniejsza z tych mniejszych ozdobnych
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
ODPOWIEDZ
Newsy
CBŚP zlikwidowało laboratorium narkotykowe. Zabezpieczono ponad 800 kilogramów klefedronu

Policjanci Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Prokuratury Krajowej, przeprowadzili skoordynowaną akcję w powiecie pruszkowskim. Na terenie posesji odkryto kompletną linię produkcyjną do wytwarzania narkotyków oraz zabezpieczono setki kilogramów niebezpiecznej substancji psychotropowej w postaci klefedronu o czarnorynkowej wartości ponad 4 mln PLN.

Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.

Tysiące nielegalnych roślin konopi indyjskich usunięte z popularnego parku narodowego

W mediach pojawiła się niedawno informacja o likwidacji gigantycznej, nielegalnej plantacji marihuany w sercu Parku Narodowego Sekwoi. Dla wielu to kolejny „dowód” na szkodliwość konopi. Ale dla nas [społeczności FaktyKonopne.pl], ta historia jest czymś zupełnie innym. To potężny dowód na to, jak destrukcyjny jest czarny rynek i dlaczego tak bardzo potrzebujemy świadomej, legalnej i w pełni regulowanej branży.