electric_terrorist pisze: ja tam po tripie jestem spowrotem w rzecyzwistosci... wiaodmo wspomneia zostaja jak z kazdej wycieczki, ale bilet na bank nie jest jednostronny.
edit: cały czas myślałem w kółko : czy ja kiedykolwiek będę już normalny? czy tak mi zostanie do końca życia
Hekate pisze: Borrasca - nieinaczej. To właśnie miałam na myśli. Jak juz raz się w tym świecie zanurzysz, to uwolnić się niesposób, przyznacie, prawda?
Oczywisice psychodeliki sa znacznie, naprawde znacznie mocniejsze od podrozy do japonii, jednak zasada dzialania taka sama.
to bardzo dobre narzędzie do poznania siebie, otaczającego świata, itd.
można na wszystko spojrzeć z zupełnie innej, nie znanej dotąd perspektywy; można wyciągnąć z takiego doświadczenia bardzo wiele wniosków które mogą sie potem przydać w życiu.
a poza tym dają możliwość doświadczyć rzeczy o jakich nawet wcześniej nie marzyłem ; nawet w najbardziej odległych snach... dotrzeć do miejsc i doświadczyć rzeczy jakich bez ich pomocy nigdy bym na pewno nie doświadczył.
stymulanty oszukują i dają fałszywe uczucie szczęścia i radości; depresanty "oddalają" problemy; a psychodeliki pokazują problemy z innej strony i dają możliwość ich rozwiązania, a gdy to sie uda to można wtedy doświadczyć prawdziwego szczęścia i radości ; psychodeliki dają prawdę.
dziękuje :-)
Dla mnie jest to w szczególności MJ i Psylocybina
Nie wyznaje żadej ideologii z nimi związanej, są dla mnie po prostu środkami do rozwoju kreatywności, postrzegania rzeczy głębiej, wyraźniej... widzę, jeśli chodzi o muzykę jej wszystkie zakamarki, jest wielowymiarowa i co najważniejsze taka zostaje już na ZAWSZE!!!
To jest najlepsza rzecz jaką dają mi psychedeliki: dzięki nim nie tylko czuję do siebie zdrowy dystans ale również potrafię się zagłębiać w różne sprawy, analizować. Wiem że dzięki nim myślę lepiej, wyraźniej.
Psychedeliki są jak dla mnie darem... darem prosto z kosmosu!!!!
Psychedeliki to kosmos!!! I tylko wybrani (ci z odpowienim IQ i psychą) są w stanie go dotknąć :-D
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG
Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.
Nastolatki po konopiach wolniej rozwijają pamięć. Wyniki z kohorty ABCD
Amerykańscy badacze śledzili ponad jedenaście tysięcy dzieci od dziewiątego roku życia aż do siedemnastego. Ci, którzy w międzyczasie zaczęli używać konopi, wolniej rozwijali pamięć, uwagę i szybkość przetwarzania. Różnice narastały z czasem, ale badanie nie dowodzi związku przyczynowego.
CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.