[ external image ]
Mnie zainteresowalo:
potent serotonin–norepinephrine–dopamine reuptake inhibitor
Troche wiecej:
https://en.wikipedia.org/wiki/HDEP-28
https://www.youtube.com/watch?v=4tX3Xh1i0A8
coś dla fanów dobrej muzyki - jeden z najlepszych koncertów ever, MIND BLOWN
RytmiczneZwierciadlo pisze:Ktoś już testował? Leci do mnie razem z HDMP-28 i MPM. Ciekawy jestem na ile będzie to przydatne do pracy/nauki.
Podobno raczej sedniawka.
BBK linka prosze.
Just like that, one, two, three, four...
Niestety ta naftalenowana siostra etylofenidatu okazała się dużo bardziej obciążać organizm, teoretyku.
Dawkowanie mniejsze niż HDMP-28 i szybciej pojawia się przestymulowanje. Do tego stopnia, że musiałem ratować się Lorafenem.
Działanie też jest wyrazniejsze, ale też nie będzie hitu na rynku.
Daniok jak Cie urazilem to sory.
Ja akurat predzej bym sie bral za hdmp niz za hdep.
Wlasnie powod juz sam podales.
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Marihuana w Norwegii — odrzucona reforma i to, co zrobiły sądy
Norwegia odrzuciła dekryminalizację w parlamencie, a rok później jej Sąd Najwyższy w praktyce złagodził karanie za posiadanie na własny użytek. To rzadki przypadek, w którym sądy poszły dalej niż ustawodawca.
Oświęcim. Zasnął na ławce miał przy sobie torbę narkotyków
Policjanci z Ogniwa Patrolowo-Interwencyjnego oświęcimskiej komendy Policji podczas patrolu zatrzymali 18-letniego obywatela Ukrainy. Nastolatek posiadał przy sobie torbę z kilkoma rodzajami narkotyków. Jest podejrzewany o posiadanie znacznych ilości środków odurzających.
Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG
Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.