Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 2939 / 245 / 0
Hamując nieodwracalnie COX-1 płytek krwi oraz osłabiając trombinogenezę, działa antyagregacyjnie. W większych dawkach działa przeciwzakrzepowo przez antagonizm wobec wit. K
Kwas acetylosalicylowy na mp.pl

Do udaru może dojść jeśli pęknie jakieś naczynie krwionośne w mózgu i nie zdąży ono "zakrzepnąć" - wtedy w tym miejscu powstanie wylew.
synekpl pisze:
powiadomienie
Hej, ty się znasz trochę na tym, uzupełnij i popraw moją wypowiedź jak gdzieś napisałem głupotę :-P
  • 834 / 17 / 0
". Działanie występuje po około tygodniu stosowania, maksymalne działanie lecznicze osiągane jest w ciągu 3 miesięcy, a poprawa stanu klinicznego po 6–12 miesiącach leczenia."
a czy dzialanie nootropowe tez wystepuje tak ze trzeba na nie czekac sporo czasu?
Treść postu autora to jakieś pierdolenie - tak w skrócie dla tych, którym nie chce się czytać heh
  • 2939 / 245 / 0
Na brain foga po benzo pomaga praktycznie od pierwszej tabletki.
  • 834 / 17 / 0
@up a co to ma do rzeczy? winpocetyna to nie jest benzo o ile mi wiadomo
Treść postu autora to jakieś pierdolenie - tak w skrócie dla tych, którym nie chce się czytać heh
  • 594 / 35 / 0
>Na brain foga po benzo pomaga
tak trudno przeczytać ze zrozumieniem ziomek?
  • 3649 / 995 / 2
to ktory na bol glowy sie nadaje z vinpocetyna?

ibuprofen, paracetamol czy pyralgina?

scalono - surv

bol glowy od przeziebienia oczywiscie
Gdy możesz być kim chcesz. Bądź sobą. No chyba, że możesz być Son Goku, wtedy zawsze bądź Son Goku.
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
  • 834 / 17 / 0
@up sorki to o drugiej w nocy czytalem i dlatego zjebalem sprawe
  • 3649 / 995 / 2
neurobiolog pisze:
to ktory na bol glowy sie nadaje z vinpocetyna?

ibuprofen, paracetamol czy pyralgina?

scalono - surv

bol glowy od przeziebienia oczywiscie
Od lekarza mam info: piracetam, vipocetyna, nicergolina -> tylko IBUPROFEN
Gdy możesz być kim chcesz. Bądź sobą. No chyba, że możesz być Son Goku, wtedy zawsze bądź Son Goku.
Posiąść wszelką wiedzę leży w zasięgu możliwości człowieka ~ Leonardo da Vinci
Szukaj mnie na: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
  • 155 / 3 / 0
Można to brać z innymi stimami jak np. HEX-EN czy 4f-MPH?
Np. Rano wezmę 10mg winpocetyny a ok 6 h później stima...
"Lepiej krótko, próbując wszystkiego, żyć, niż nawet i wieczność gdy nie można nic" :old:
  • 382 / 25 / 0
Zazwyczaj można brać razem, nie musisz czekać 6h, bo i po co.
Chyba, że masz na myśli rekreacyjne użycie stima, wtedy to zależy od dawki. Jak masz zamiar dużo jeść to lepiej odstawić winpo.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Betel jest używany od co najmniej 4000 lat

Betel to po kofeinie, alkoholu i nikotynie najbardziej popularna używka na świecie. Jest używany od dawna i głęboko zakorzeniony w kulturze Azji. Chociaż żucie betelu wiąże się z zabarwieniem zębów, brak takie zabarwienia nie oznacza, że człowiek betelu nie żuł. Dlatego też stwierdzenie jego użycia w przeszłości wymaga specjalistycznych badań. Taki, jakich podjęli się naukowcy z Tajlandii, Australii i USA.

Zniknęło 400 kg kokainy. Policjanci objęci śledztwem

Biura dwóch policjantów z Biura ds. Zwalczania Przestępczości Narkotykowej we francuskim Nanterre oraz ich domy zostały przeszukane przez IGPN (Wydział Wewnętrzny Inspektoratu Policji) w związku ze sprawą „Trident”. Chodzi o zaginięcie blisko pół tony kokainy. Według informacji „Le Parisien”, przeszukania przeprowadzono w biurach dwóch policjantów z wydziału antynarkotykowego oraz w ich domach. Zarekwirowano także ich tablety i komputery.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.