Magicien pisze:Jak myślicie, po jakim czasie od podania 6mg bupry iv mogę walić fenta? Wiadomo, że nie da się dokładnie określić, ale podejrzewam, że mieliście podobne doświadczenia.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/1 ... ted%5B3%5D
"Buprenorphine t(l/2) was 2.75 hours."
Zależnie od dawki, bo przy pewnym stężeniu niższym i części wolnych receptorów można już podawać agoniste. Policzymy czasowo mniej więcej od wyjściowej dawki 6mg:
T.0: 6mg
T.2,75h: 3mg
T.5,50h: 1,5mg
T.8,25h: 0,75mg
T.11,00h: 0,375mg
Od tego momentu imo spokojnie możesz grzać, jak brałem SL w okolicach 3mg, które ma t1/2=30h to następnego dnia już kopał mak, ale słabiej. Jest również kwstia jak bardzo nasączony jesteś - jezeli brałeś IV to dosyć szybko wychodzi to z ciebie. Jak grzałem nieraz rano 10-15mg to wieczorem mogłem zapodać 10mg, a po 6h jakoś nie czuć już działania w ogóle, pod wieczór przy małej dawce masz głód i bywa, że pierwsze objawy skręta.
Mnie natomiast interesuje jak to jest z tym IV suboxonu, bo bupra mocniej wiąże się z receptorem niż nalokson. Wydaje mi się więc, że jest tylko dla picu i przy IV nie zadziała z tegoż powodu. Niestety nie praktykowałem, może ktoś się wypowiedzieć na ten temat?
Poki nie znajde dojscia, musze przerzucic sie na kode...
Ile wystarczy kody by dobrze funkcjonowac, bralem 5mg iv
Pozdrawiam
And life ain't worth a dime
Get a girl with far away eyes
myślałam, że to nie wypali. ostatnim razem participated withdrawal mnie tak przeraził, że skończyło się na półrocznym ciągu z h i m i z programem mietkowym. oby się pozbierać.
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
Marihuana a ciąża i płodność – badacze z UM Wrocław: „Nie ma bezpiecznej dawki”
Normalizacja marihuany w debacie publicznej idzie w parze z rosnącym przekonaniem, że to „naturalna” i mniej inwazyjna alternatywa dla farmakoterapii. Jednak najnowszy przegląd 64 badań przeprowadzony przez naukowców z Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu pokazuje, że THC nie jest obojętne dla układu rozrodczego ani dla rozwijającego się płodu. Eksperci wskazują, że kannabinoidy wpływają na centralne mechanizmy płodności, a skutki ich działania mogą być długofalowe – także dla przyszłych pokoleń.
Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu
Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.
Flara wyniuchała narkotyki. Były ukryte w paczce
Ponad pół kilograma amfetaminy przechwycili funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego podczas rutynowej kontroli przesyłek w sortowni w Pruszczu Gdańskim. Narkotyki ukryte w paczce zostały wykryte dzięki czujności psa służbowego Flara.