brał ktos tu z forum pramipeksol?
ciekawi mnie czy działa mocno aktywizująco.
tur3k pisze:(...)
A co do samej substancji (pramipeksol):
źródło: mp.plNieergolinowy wybiórczy agonista receptorów dopaminowych D2, D3 i D4. (...) W badaniach na zwierzętach wykazano, że pramipeksol hamuje syntezę, uwalnianie i metabolizm dopaminy. Pramipeksol, pobudzając receptory dopaminowe w prążkowiu, łagodzi hipokinetyczne objawy choroby Parkinsona
WUT ? :huh: Fajnie że pobudza receptory w prążkowiu, ale to nie jest jedyne miejsce, w którym brak lub niedobór dopaminy powoduje objawy choroby Parkinsona. Taki lek na pół gwizdka bym powiedział na podstawie tego opisu.
Na co biorę? Off-label na zespół czołowy o nieznanej patogenezie - SPECT wykazał, że mam zmniejszoną aktywność tego płatu. Mam po prostu syndrom deficytowy - apatia, anhedonia itd.
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Fatalna pomyłka - myślał, że to klienci i wręczył narkotyki nieumundurowanym policjantom
Policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie zatrzymali mężczyznę, który podczas kontroli klatki schodowej… sam podał funkcjonariuszowi woreczek z suszem roślinnym. Interwencja doprowadziła do zabezpieczenia większej ilości narkotyków.
Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany zawiesza prace
Rok temu politycy obozu rządzącego ogłosili wielki, historyczny projekt: pierwszy w Polsce Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany. Miało być nowocześnie, postępowo, europejsko. Miał być projekt, miał być progres, miało być „po wyborach ruszamy pełną parą”.
Kartele przemycają narkotyki na statkach z chorym i martwym bydłem
Kartele narkotykowe wykorzystują statki wypełnione chorym i padłym bydłem do przemytu ogromnych ilości kokainy trafiającej ostatecznie do Europy – informuje „The Telegraph”, powołując się na źródła wywiadowcze.