Może skończ życie w ciągłym niedogrzaniu i zajmij się czymś innym?
Pół roku pewnie wystarczy
HEHE ŻART
PurpleSippin pisze:Co tam? Wyższość i staż nie pozwala Ci pomóc nowemu? XD Klasyka, trzeba jakoś poczuć się lepszym.Drevolt pisze:Niestety przeczytalem, za wczesnie ze szkoly cie dzis wypuscili wez sie za nauke lepiej
PurpleSippin pisze:Turkowi i nierozumiem dziękuje za zachowanie jakiegoś poziomu. Jak widać ciężko go mieć w takich czasach.
bez wiosennego w wiośnie życia nieba?...
Wołają na nas, że w złą idziem stronę,
precz o świat troskę rzucając powinną,
a czy pytają się nas, co nam trzeba
i czyśmy mogli obrać drogę inną?
Uroboros pisze:Zgodzę się z PurpleSippin, Drevolt, sodówka ci odjebała? Z wywyższania się można mieć korzyści, ale to nie pomaga w budowaniu w sobie człowieczeństwa. Empatia men. Choć doceniam, że chciałem go od tego odciągnąć - ale niepotrzebnie, wiem jak się czuje nowy i cieszę się, że mnie nikt nie odciągał i nie traktował tak jak ty go.PurpleSippin pisze:Co tam? Wyższość i staż nie pozwala Ci pomóc nowemu? XD Klasyka, trzeba jakoś poczuć się lepszym.Drevolt pisze:Niestety przeczytalem, za wczesnie ze szkoly cie dzis wypuscili wez sie za nauke lepiej
Patrzcie jaka kutasówa, a mnie to nie wymienił :(.PurpleSippin pisze:Turkowi i nierozumiem dziękuje za zachowanie jakiegoś poziomu. Jak widać ciężko go mieć w takich czasach.
To jest szuruburu!
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
Zresztą kto normalny sięga po narkotyki z apteki ? :nuts:
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands
Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.
Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom
Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.
Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot
Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.