LeonardoDaVinci pisze: To jak z tmy jest? Nigdy nie słyszałem o takim czymś.
Tak samo jak tego, ze rosliny dochodzace przy 12/12 maja wiecej THC od takich ktore byly by pod 8/16.
Takie sa wyniki pewnych badan - nad wplywem warunkow na zawartosc THC w konoipach.
Znalazlem to dawno temu w magazynie o konopiach przemyslowych - wklejalem to na forum / zapewne teraz tego tu nie ma ;(/ ale jest na haszysz w jakims watku. Mozna to brac za niemalze pewnik - tyle, ze nie wiem jaki ma to realny wplyw %- czy jest to roznica niewielka czy znaczaca? Nie wiem - na pewno wykrywalna - skoro prowadzac uprawy doswiadczalne doszli do takich wynikow. Nie udalo mi sie dogrzebac do mat zrodlowych - wiec tabel z procentami nie widzalem.
Ale ogolne wnioski byly mniej wiecej takie - - genetyka - genetyka jeszcze raz genetyka- reszta nie pozostaje bez wplywu - ale nie jest on zbyt wielki // tak samo jest z wplywem stresowania - podlamywania- czy zwiekszonej ilosci UV na zwiekszenie zawartosci - nawet jesli jest - to nie wielki//
Nastepna sprawa to odmiany jakich uzywali w badaniach - nie byly to raczej odmiany zblizone moca nawet ddo sredniego outa. Wiec np: wynik wzrostu ilosci THC w dzikich konopiach z 0.5% do prawie 1% - moze sie przekladac w wypadku WW na taka sama roznice ;> czyli +-0.5% jak i na +-2% -:lol: wlasnie to jest problemem- brak konkretnych wynikow - i niemozliwosc ich odniesienia do realnego swiata. Wiadomo, ze wplyw jest - i wiadomo, ze nalezy zakladac, ze nie wielki. Nic ponad to.
A tak poza tym wszystkim - kazdy kto uprawia ziele chce zeby nie tylko bylo mocne ale i mialo dobry taste: wiec - i tak raczej sie nie doprowadza do silnego przenawozenia roslin nawozami mineralnymi // moze poza wegiem gdy silne nawozenie azotem ma decydujacy wplyw na szybkosc wzrostu - potem i tak jest czas na wyplukanie -calego chalmu z rosliny//
mam do dyspozycji ksiazke do uprawy roslin miedzy innymi konopi :-p i mi pisze ze na 1h uprawy bez obornika daje sie 100-150 kg N, 140-160kg K2O, 50-70kg P205 i 136-CaO i własnie mam takie nawozy jak saletra amonowa- 34%N , sól potasowa 60%, superfosfat nie pamietam ale cos okolo 40% P 25% CaO i troche siarki ale nie pamietam.. tak mysle zeby do ziemi na ktora wysadze krzaki podsypac 15g saletry amonowej, 16g soli potasowe i 10g superfosfatu... i nie wiem czy to duzo czy zamalo czy cos jeszcze pozniej sypac czy to wystarczy juz do konca roslinki.. nie wiem prosze o pomoc
Marenios pisze: 100-150 kg N, 140-160kg K2O, 50-70kg P205 i 136-CaO
gringo85 pisze:coś Ci się pomyliło z tymi kilogramami ^_^Marenios pisze: 100-150 kg N, 140-160kg K2O, 50-70kg P205 i 136-CaO
Znalezienie nowego spota a raczej dwuch
Zakup z nirvany 10 pestek possiona#1 (wlasnie po to jest mi potrzeby nowe spot ;p)
Zamiar kupna possiona wziol sie gdy objzalem stare fotorelacje z chyba '06 "Juniora"
Wilekie 2m rosliny robiace ogromne wrazenie gdy maja topy.
Wczesniej myslalem o zakupie marka ale chyba jesdnak sie zdecyduje na possiona.
malitakatana pisze: jeszcze nie planuje szczegółów ale pewnie coś podobnego to tego roku
Oddam ręce za dobre grzyby!!!!
Grzyby oddajcie moje ręce!!!
Psylocybinowa podróż z za szyby!!
JA i ja jako dwa odmienne stany!
Metoprololum 50mg, Ramiprilum 10mg, Valium 5mg, Mg 300mg /dobe
Znalezienie nowego spota a raczej dwuch
Zakup z nirvany 10 pestek possiona#1 (wlasnie po to jest mi potrzeby nowe spot ;p)
Zamiar kupna possiona wziol sie gdy objzalem stare fotorelacje z chyba '06 "Juniora"
Wilekie 2m rosliny robiace ogromne wrazenie gdy maja topy.
Wczesniej myslalem o zakupie marka ale chyba jesdnak sie zdecyduje na possiona.
Nirvana nie posiada Passiona w swojej ofercie :-p
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
CBŚP zlikwidowało kolejne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono narkotyki o wartości ponad 28 mln
Funkcjonariusze CBŚP, przy wsparciu policjantów z KPP w Śremie, zlikwidowali na terenie powiatu śremskiego nielegalne laboratorium klofedronu. Zatrzymano dwóch podejrzanych i zabezpieczono znaczne ilości niebezpiecznych substancji.
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.
Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa
Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.