Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 858 / 50 / 0
Z kilkadziesiąt (!) strzałów insulinówką oddałem w ten sposób i nic się nie stało, tylko jedna żyła w prawej ręcę jest na czerwono widoczna przez skórę i została mi tam jakby blizna - coś się zjebało czy przejdzie samo? Nie boli, nie swędzi. Mam suchą skórę niedaleko tej żyły ale to pewnie niepowiązane bo mam alergię i w wielu miejscach mam suchą (odchodzącą jak się podrapię) skórę. I tak miałem szczęście.
A masaż bardzo pomaga, lepiej niż polewanie gorącą wodą, poklepywanie ręki czy podnoszenie koleżanek.
Czy dostanę stazę w aptece? Skoro woda do iniekcji jest na receptę to wolę zapytać.
  • 173 / 8 / 0
W wiekszosci nie dostaniesz - i w mniejszych mieścinach tez w sklepach medycznych nie ma. Dobrze sie sprawdza smycz do kluczy :p
A little water clears us of this deed. How easy is it, then!
  • 0 / 2 / 0
A jeżeli nie nosisz kluczy na smyczy to zawsze pozostaje pasek od spodni.
Never give up!
  • 5814 / 1201 / 43
Zazwyczaj nie używam stazy, zawsze ktoś rękę mi ściśnie. Ale preferuję ładowarkę telefoniczną, albo grubą sznurówkę.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 215 / 33 / 0
Jak głód ściśnie dupsko,to ćpakom nie w głowie sterylne przyrządka,ostre koleczki,waciki itp.Sam głód to nie wszystko aby zacząć mieć w głębokim "poważaniu"bezpieczeństwo i higienę.Wystarczy kilka lat ćpania,a z największego czyścioszka zrobi się brudas.Ćpanie ciągnie człowieka w dół-wprost do rynsztoka.Dosłownie.Widziałem kiedyś taką akcje:Na bajzlu do dilera podbiegł grzejnik,wyciągną strzykawkę w której było od chuja zaschniętej krwi,a na obrzeżach tłoczka kupa brudu.W ogóle sprzęt typu: brud,syf i mogiła.Handlarz powiedział,że mu naleje,gdy tylko umyje ten zapaskudzoną pompę,bo nie miał zamiaru, aby poszła fama, iż od jego towaru ktoś dostał pirogena.Co zrobił grzejus?Poszedł za róg i umył strzykawkę w ....kałuży.Jakimś patykiem wyskrobał zakrzepłą krew i zadowolony wrócił po ćmage.To nie koniec.Nie miał w co sobie zapodać,bo wszystko popalone,więc podawał domięśniowo.Jak?Przez spodnie.Nie opuszczając spodni wbił centralnie igłę w udo.Na początku swej przygody z narkotykami ,ten koleś miał zawsze wszystko poukładane w specjalnym,srebrnym pudełeczku-wygotowane igły(wielorazowe),wygotowaną szklaną strzykawkę(druga w zapasie,jakby mu się ta pierwsza przypadkiem zabrudziła)waciki,spirytusik ,penseta,żeby nienakładać igły brudnymi łapskami...Wystarczyło ok.pięć lat zabawy z narkotynami i ze sterylnego kolesia zrobił się abnegat-debil.Oczywiście nikogo z obecnych to nie dotyczy,bo wiadomo-tacy spadają z księżyca,a nie biorą się spośród nas.
  • 858 / 50 / 0
Chcę wkłuć sobie 5ml. zaciskam stazę, znajdduję żyłę (mam bardzo dobre, widoczne, wspaniałe żyły. kiedyś zrobiłem sobie nawet zastrzyk bez stazy). wbijam igłę od kątem 15-30%, i NIGDY nie pojawia mi się krew w kontrolce. o co chozi, co robię źle?
Żeby strzelić sobie 5ml muszę próbować 20 (nie przesadzam) razy, żeby w końcu się udało.
  • 858 / 50 / 0
Co do stazy to polecam pasek od szlafroka, jest perfekcyjny :)
  • 3460 / 732 / 9
rrd pisze:
Chcę wkłuć sobie 5ml. zaciskam stazę, znajdduję żyłę (mam bardzo dobre, widoczne, wspaniałe żyły. kiedyś zrobiłem sobie nawet zastrzyk bez stazy). wbijam igłę od kątem 15-30%, i NIGDY nie pojawia mi się krew w kontrolce. o co chozi, co robię źle?
Żeby strzelić sobie 5ml muszę próbować 20 (nie przesadzam) razy, żeby w końcu się udało.
Spróbuj pogrzebać i poszukać sobie kabla głębinowego. Zaciągaj tez lekko tłoczek łatwiej złapać kanał.
Nawet Obi-Wan Kenobi był kiedyś helupiarzem.
  • 672 / 127 / 0
Rrd, jestes z wwa, nie? Az sam Ci hukne zebys zobaczyl ze to nic trudnego. :)
Uwaga! Użytkownik Nozer jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 858 / 50 / 0
Widzę te piękne niebieskie żtłt ale jak wbijam się pod kątem 30st. to chuj z tego wychodzi i tylko bąbelki lecą.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się ze spadkiem nadmiernego spożycia alkoholu

Nowe, finansowane ze środków federalnych badanie przeprowadzone w stanie Oregon wykazało, że dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się z niższym poziomem nadmiernego spożycia alkoholu, zwłaszcza wśród osób dorosłych w wieku 21–24 lata oraz powyżej 65 roku życia.

Wrocławianin hodował w domu grzybki halucynogenne. Policji tłumaczył, że to tylko pieczarki

Awantura domowa w jednym z mieszkań przy ulicy Popowickiej we Wrocławiu zakończyła się odkryciem nielegalnej hodowli i magazynu narkotyków. Policję wezwano z powodu kłótni między parą, jednak szybko okazało się, że 29-latek ukrywa w domu m.in. grzybki psychoaktywne. Policji mówił, że jest to "projekt" i że są to "pieczarki.

Chatbot AI Reddita „pomaga” w leczeniu bólu. Wśród rekomendacji: heroina

Reddit w pośpiechu wycofuje swojego nowego chatbota AI o nazwie „Answers” z dyskusji na tematy zdrowotne. Powód? Przeczytajcie.