Substancje stanowiące pochodne kwasu γ-aminomasłowego (w tym gabapentynoidy) – m.in. baklofen i pregabalina.
ODPOWIEDZ
  • 196 / 7 / 0
50mg dziennie to zdecydowanie za mało jeśli chcesz go brać codziennie. Ponadto działanie fenibutu nie opiera się jedynie na receptorze GABA-B.
Never give up !
  • 86 / 2 / 0
Czyli coś jeszcze na tolerkę kanałów potasowych i dopaminke trzeba dorzucić i będzie gites :yay: :yay:

Ale jak to możliwe że przy fenibucie jest taka mini euforia przez cały dzień, co ją powoduje? Bo gdyby była sprawą dopaminy to teoretycznie dopamina schodzi z człowieka w 1-2 godziny i cały haj fenibutowy też powinien też tyle trwać, a trwa dużo dużo dłużej
Za co odpowiadają te kanały potasowe?
Bo sumie gaba b to jest głównie działanie antystresowe i rozluźniające, a skąd się bierze ta nadludzka moc, energia i pewność siebie po F ??
  • 2952 / 249 / 0
Firefly999 pisze:
Ale jak to możliwe że przy fenibucie jest taka mini euforia przez cały dzień, co ją powoduje?
Firefly999 pisze:
Bo sumie gaba b to jest głównie działanie antystresowe i rozluźniające, a skąd się bierze ta nadludzka moc, energia i pewność siebie po F ??
Nie wiem czy masz jakieś zaburzenia, jeśli tak i działanie na receptory GABA je hamuje to masz odpowiedź. Ja kiedyś po 6mg bromazepamu (tyle brałem na dzień, powiedzmy że początki z benzo) miałem podobnie, zwłaszcza z tą pewnością siebie, energią i motywacją do działania. Wystarczyła mi jedna zielona tabletka z rana, aby ten stan utrzymywał się do wieczora, nawet często zarywałem wtedy nocki z tego nadmiaru niespożytych sił, które potrafiłem produktywnie wykorzystać. Zapewne (w zasadzie to "z pewnością") receptory GABA są w jakiś sposób sprzężone z układem dopaminergicznym, ale błagam nie każcie mi szukać teraz nic o tym bo padam na twarz po dzisiejszej dniówce w robocie.
  • 110 / 1 / 0
Po 3-4 dniach stosowania czuć senność. Dziwne jest to, że przez te 3 dni kofeina pobudzala i wzmacniala faze a teraz im więcej kofeiny tym bardziej się spać chce...
  • 1070 / 137 / 0
@Firefly999 @janko55 i inni - jak tam - suplementujecie już ten fasoracetam?:) Dawna magia phenibuta wraca?;P Bo ja mam zamiar w tym tygodniu zamówić ale jeszcze chciałbym poznać Wasze opinie.
  • 5238 / 931 / 0
Poszukajcie w watku o gieblu. Wydaje mi sie że feni może podobnie działać jak gbl. Potem nastepuje upregulacja i downregulacja receptorów i sedacja wchodzi na 1szy plan. Dobrze kombinujecie- dopamina i gaba.
Nawiązując do postu Tur3k, ja po flubromazepamie mialem podobnie :)
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 86 / 2 / 0
Na pewno trzeba brać Faso i Fenibutem osobno, na sam początek załadowałem z 60 mg faso + 1,2g fenibutu i hmm... dość szybko poczułem euforie, super pewność siebie itp, itd, ale cała faza trwała może z 40-60 minut i potem powrót do stanu normalności...więc wydaje mi się że faso wzięty razem z f, tak jakby niweluje działanie fenibutu.
Następnie zmieniłem taktykę, rano brałem fenibut, tak żeby cały dzień był na fazie, a wieczorem 120-150 mg faso podzielone na kilka porcji, żeby zbić tolerke i tak przez 4 dni XD dawki kolejno 1,6 g; 3,6 g; 2,4 g; 3,6 g. Czwartego dnia fenibut na pewno już tak mocno nie klepał, faza była ewidentnie słabsza, mniej energi miałem, choć i tak czułem się dobrze :-p
A pamiętam że kiedyś wziąłem fenibut 3 dni z rzędu w dużych dawkach bez faso i faza 3-dnia już była mocno zmulająca, tak że stwierdziłem że czwarty dzień na feni z rzędu nie ma sensu :)
Tak więc z moich obserwacji faso na pewno trochę podkręca działanie tego specyfiku

Teraz zrobiłem sobie przerwę kilka dni od fenibutu, w weekend juwenalia, bawimy się dalej XD

A po 4 dniach brania fenibutu jak go odstawiłem niestety czułem się przez najbliższe 2 dni totalnie zamulony, wyprany z emocji, chęci do zrobienia czegokolwiek, zmęczony i ciągle senny. :zzz:
  • 1070 / 137 / 0
Ja nie jestem fanem brania phenibutu codziennie, nawet jeśli faso by zbijał tolerkę i niwelował zjazd.
Nie rozumiem tylko jak to faso bierzesz. 120-150mg wieczorem podzielone na części... czyli jak? o 19 np 50mg, potem za 2h znowu 50 i przed spaniem 50?:) To nie lepiej od razu full dawkę zapodać?:)

Jak dostanę faso to myślę, że będę go brał 2 razy dziennie np. po 50-70mg. I tak przez kilka dni. W dzień kiedy zapodam phenibut zrobię jednodniową przerwę od faso. Dobry pomysł?:)
  • 93 / 1 / 0
@Bover93, a jak sprawa faso ma się do codziennego stosowania GHB? Idąc twoim tropem, jeśliw dzień działam na GHB, to faso powinienem zarzucac na noc? Jeśli tak, to ile i co w ten sposób mogę ugrać? tylko to, że G zawsze będzie działać jak powinno, czy może dodatkowo skutki absty będą jeszcze łagodniejsze? mega mnie zaciekawiłeś, pozdro :D
Uwaga! Użytkownik polityk nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1009 / 42 / 0
zajebiste. 3 g wystrzeliło mnie jak giebel. Z tym, że trzyma juz dobre 4h.
Wszystkie moje posty to zwykła fikcja literacka i nie ma nic wspólnego z rzeczywistością!
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Był tak pochłonięty segregacją narkotyków, że nie zauważył policjantów

Stołeczni policjanci zatrzymali dwóch mężczyzn, przy których znaleźli znaczne ilości narkotyków. Były to: heroina, kokaina, mefedron, amfetamina oraz marihuana.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.

Podziemie narkotykowe w więzieniu, skorumpowani strażnicy. Prokuratura oskarża

Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko ośmiu osobom w związku ze zorganizowaniem w Zakładzie Karnym w Nowym Wiśniczu (Małopolska) narkotykowego podziemia. W odrębnym postępowaniu zarzuty ma kilkoro strażników więziennych. Śledztwo przeciwko funkcjonariuszom jest w toku.