Zatoki wyleczone. Dostałem od lekarza na receptę AVAMYS (lek sterydowy, dają bez problemu) oraz sam z siebie kupiłem Sinupret. Po 3 dniach przez kolejne 6-7 leciały mi z nosa non stop żółto-zielone smary- brałem ze sobą po 3-4 paczki chusteczek. Wszystko super schodziło po 6 letnim stażu odkurzania.
Ale w non stop zaciągam nosem 24/7 365 dni w roku. Czuję, że śluzówka jest uszkodzona i nie wiem w co zainwestować...
Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
C9H13N pisze:Odświeżam.
Zatoki wyleczone. Dostałem od lekarza na receptę AVAMYS (lek sterydowy, dają bez problemu) oraz sam z siebie kupiłem Sinupret. Po 3 dniach przez kolejne 6-7 leciały mi z nosa non stop żółto-zielone smary- brałem ze sobą po 3-4 paczki chusteczek. Wszystko super schodziło po 6 letnim stażu odkurzania.
Ale w non stop zaciągam nosem 24/7 365 dni w roku. Czuję, że śluzówka jest uszkodzona i nie wiem w co zainwestować...
Siemano nie wciaglem juz nic prawie rok czasu AA dalej mi leci biala wydzielina z nosa i mam go praktycznie caly czas zapchanego... Myslisz ze AVAMYS moze mipomoc?
Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
Morduch95 pisze: Siemano nie wciaglem juz nic prawie rok czasu AA dalej mi leci biala wydzielina z nosa i mam go praktycznie caly czas zapchanego... Myslisz ze AVAMYS moze mipomoc?
@C9H13N: To nie do końca tak. Śluzówka jamy nosowej i zatok jest w zasadzie identyczna, zmiany zapalne w jednej często powodują rozszerzenie do drugiej. Same sterydy donosowe są całkowicie bezpieczne, a zaburzenia węchu czy uszkodzenia śluzówki to kazuistyka. Nierzadko chorzy przyjmują je latami i jest ok. Jedyne co to warto podawać steryd przeciwległą dłonią do dziurki nosa- zmniejsza to rozprowadzenie leku na przegrodę.
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Narkofabryka w dawnej stadninie
Funkcjonariusze CBŚP i SG zlikwidowali w województwie śląskim nielegalne laboratorium narkotyków syntetycznych. Podczas realizacji zatrzymano na gorącym uczynku dwóch mężczyzn, a także zabezpieczono ponad 44 kilogramy gotowego narkotyku Alfa-PVP o czarnorynkowej wartości szacowanej na 3,5 mln zł oraz tysiące litrów substancji wykorzystywanych do jego produkcji.
Holenderski eksperyment z regulowaną uprawą marihuany okazał się sukcesem
Minął dokładnie rok, odkąd holenderskie coffeeshopy w wybranych gminach zaczęły sprzedawać wyłącznie legalnie uprawianą marihuanę. Eksperyment, który miał uderzyć w czarny rynek, przynosi pierwsze wymierne efekty. Choć nie obyło się bez kar finansowych, ogólny bilans jest zaskakująco pozytywny.
KAS: 88 kapsułek z kokainą w żołądku + 1 w saszetce
Funkcjonariusze z Pomorskiego Urzędu Celno-skarbowego w Gdyni (PUCS) wykryli przemyt znacznej ilości kokainy na terenie Portu Lotniczego Gdańsk-Rębiechowo. Do rutynowej kontroli został skierowany podróżny, który przyleciał z Londynu.