Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Witam,mam pytanie poniewaz zamowiłem z ukrainy produkt 3cmc,i zapomniałem podac ulicy,ale naprawiłem to po kontakcie z firmu kurierska,która nadąła mi adres jeszcze raz płąciełm 320$,dzisiaj napisali mi ze paczka została poddana kwarantannie,i ze bedzie prawdopodobnie poddana labolatorium,i zeby uniknac tego musze zapłącici 500euro,i teraz pytanie co moge miec z tego tytułu?prosze o pomoc
  • 109 / 2 / 0
Myślę, że nieprzyjemności. Idź w zaparte iż nie wiedziałeś co jest w paczce czy coś. jak złapią cie za rękę mów ze to nie twoja ręka :)) hehe
Uwaga! Użytkownik Sashimi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 10 / / 0
Nie przyznawaj sie ze wiedziales co jest w srodku, tak jak kolega wyzej opisal. Wymysl jakas historie i trzymaj sie jej caly czas, zeby ci sie zeznania po drodze nie zmienialy. Nawet jesli to jest teoretycznie legalne w poslce CMC, to przy badaniach moga ciekawe rzeczy wyjsc. Przypal niewarty zachodu.
ODPOWIEDZ
Newsy
Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi

Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."

Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana

Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.

Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy

Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.