Jest to mój pierwszy post, z góry przepraszam jeżeli to nie odpowiedni dział
Znalazłem ogłoszenie w którym jest napisane:
Analog DXM / MXE, który jest ok. 4-5x bardziej aktywny od wymienionych.
Nie polecamy eksperymentów z wysokim dawkowaniem i zalecamy szczególną ostrożność!
Powyższe produkty są legalne na terenie Polski. Kupujący bierze odpowiedzialność za dalsze użytkowanie produktu. My sprzedajemy go do użytku w celach laboratoryjnych !
Analog MXE:
- 1 kapsułka 15mg - 15 zł
Nie miałem jeszcze do czynienia z tego typu substancjami dotychczasowy staż to tylko marihuana. Co sądzicie o takiej ofercie? Jakiś syf który wyrządzi więcej złego niż dobrego czy coś wartego uwagi mniej lub więcej?
I przede wszystkim czy jest sens zaczynąć próbując jakiegoś substytutu czy lepiej pomartwić się o coś lepszego? Czy dawka sprzedawana (1 kapsułka) starczy dla mnie (mężczyzna koło 80 kg) czy będzie za mocne/słabe?
Nie do końca rozumiem co autor ogłoszenia miał na myśli jeśli mam być szczery - nie jest napisane co właściwie ma być owym analogiem. W najlepszym razie dostaniesz jakąś difenidynę albo metoksyfenidynę czy inny dyso, a w najgorszym tynk ze ściany.
Jeśli chcesz już koniecznie wychodzić poza marihuanę w swoich doświadczeniach z psychoaktywami to poszukaj jakiegokolwiek sklepu z reasearch chemicals które będą legalne i względnie porządnie opisane. Nikt Ci nie powie co tu kupisz ani nawet czy to przeżyjesz/zadziała
edit: gdzie znalazłeś to ogłoszenie ?
Tego typu rzeczy można znaleźć na ogłaszamy24.pl- nie brałem z tamtąd nic ale znajomy się z ludźmi dogaduje. Ze swojej strony średnio bym polecał- cholera wie co kto chce Ci dać
Nie jesteś wtedy w stanie świadomie ocenić ryzyka ani podjąć decyzji o dawkowaniu, a jak coś ci się stanie udzielić podstawowych informacji o narkotyku, które mogą być ważne do udzielenia pomocy medycznej.
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa
Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.
Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy
Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.
Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana
Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.