Więcej informacji: Amfetaminy w Narkopedii [H]yperreala
http://pl.wikipedia.org/wiki/Fenetylamina
Witam wszytskich forumowiczów.Mam pytanie do osób a raczej do chemiomaniaków
Chciałbym się dowiedzieć czy czystą fenyloetyloaminę można otrzymać syntetycznie to znaczy np z tyraminy
Czytałem że fenyloetyloamina nie przekracza bariery krew -mózg a jej działanie jest związane z produkcją w samym mózgu
Czekam więc na dyskusje na temat tej aminy .Kiedyś rozmawiałem z pewnym doktorem biochemii na Uniwersytecie i zadziwił mnie stwierdzeniem że fenyloetyloaminy które mają grupę acetylową lub metylową przy NH2 są dość uzależniające podczas gdy sama fenyloetyloamina nie
Możecie rozwinąc te zagadnienie bo jestem bardzo ciekaw
Chciałbym mieć jakiś taki specjalny stymulant dla siebie bo kawy nie lubię(ostatnio piłem dużo kawy bo mam sesji i w okolicy trzuski mnie bolało)
Pozdro
Dodano wzór 1-amino-2-fenyloetan'y / 909
Micklen pisze: N-metylofenetyloamina już działa nawet przy przyjęciu doustnym.
Micklen pisze: A N-metylofenetyloamina już działa nawet przy przyjęciu doustnym.
Można to acylować lub metylować klasycznymi metodami również opisanymi w każdym podręczniku do preparatyki organicznej.
Może napiszecie coś bliżej o działaniu tej pochodnej metylowej i acylowej? Dosyć interesujące......
Mógłby mi to ktoś wytłumaczyć??
Ale mniejsza oto. Napiszcie coś o działaniu związków wspomnianych wcześniej.
Skąd wziąśc mrówczan amonu albo acetofenon i jak uzyskac temp 180 C.dla mnie to jest awykonalne!! :-(
http://pl.wikipedia.org/wiki/Łaźnia_laboratoryjna
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki
Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.
Elitarna funkcjonariuszka wpadła po klubowej nocy. Ale to wyrok zaskoczył najbardziej
Dorota K., szerzej znana jako "Doris", była sierżantem w jednym z najbardziej tajnych wydziałów Komendy Stołecznej Policji. Dziś nie łapie już przestępców, teraz bije się w klatkach freak fightowych. Ale to nie sportowy zwrot w jej karierze wywołuje dziś największe emocje, tylko jej sądowa historia. Za posiadanie narkotyków spotkała ją tylko grzywna.
Europa zasypana kokainą. Rekordowy przemyt i miliardowe zyski narkotykowych karteli
Unia Europejska stała się światowym centrum przemytu i konsumpcji kokainy, a rekordowe konfiskaty nie są w stanie zatrzymać fali białego proszku zalewającej kontynent. Jak alarmuje hiszpański dziennik „El Pais”, powołując się na dane światowych i unijnych agencji antynarkotykowych, nigdy wcześniej na świecie nie produkowano ani nie konsumowano tak dużej ilości tego narkotyku. Rynek jest wart miliardy euro, a na granicach UE działa ponad 440 potężnych organizacji przestępczych.