Możecie sobie medytować i robić inne cuda, ale warto chociaż iść na konsultację do psychiatry.
Muszą zapamiętać słowa starego narkomana - zawsze możesz wziąć więcej, ale nigdy mniej.
~Michael Linnel Odpisuję tylko na GG i e-mail.
luq1oo2 pisze:Większość rzeczy o których tu piszecie się zgadza. Czasami miałem tez takie uczucie ze ktoś cos ciagle o mnie gada czy gdy slysalem smiech ze to ze mnie ktoś się smieje. I wtedy od razu reaguje na to agresja. Już od dzieciaka bralem kazde powiedziane slowo na mój temat do siebie. To teraz mam tego skutki te jebane pocenie. Wybiore z tego wszystkiego chyba medytacje. Do tego chodze na silownie i biegam teraz aktualnie miałem przerwę ale na dniach do tego wracam.
Żadne medytacje, siłownie, ani bieganie nie pomogą Ci zwalczyć fobii społecznej. Poprawią jedynie Twoją kondycję fizyczną i zwiększą ilość wydzielanych endorfin. Wewnętrzny lęk i opory, które towarzyszą podejmowaniu głębszych, dojrzałych relacji z innymi ludźmi, mają podłoże egzogenne lub endogenne i podstawą jest sklasyfikowane go. Dopiero potem dobiera się odpowiednie leczenie, niekoniecznie farmakologiczne, żebyś nie zrozumiał mnie źle - nie proponuję Ci psychiatrów i faszerowania prochami. Chcę jednak, żebyś wiedział, że sposób, w jaki odbierasz zachowanie ludzi znajdujących się wokół Ciebie, jest związany z ciągłą niepewnością, zaniżoną samooceną i nadwrażliwością na bodźce werbalne i niewerbalne. Za każdym razem odbierasz je jako negatywne i przez to Twoje stosunku interpersonalne skazane są na porażkę już przed startem. Dosłownie boisz się własnego cienia. Instynktownie wyłapujesz słowa i zachowania, a Twoja podświadomość w ułamku sekundy przekształca je w negatywny obraz sytuacji, w której się aktualnie znajdujesz. Jesteś więc od początku do końca nastawiony na niepowodzenie i w jego stronę się kierujesz.
Medytacja sprawdza się w wielu przypadkach, ale tutaj ewidentnie jest głębszy problem, bo sam nie wskazałeś źródła owych zachowań. Nie napisałeś, czy wydarzyło się w Twoim życiu coś, co zapoczątkowało występowanie tych objawów. Jednym z zadań medytacji jest sięganie do wnętrza i źródła problemu, a ty go najwyraźniej nie znasz. Jak więc chcesz go leczyć?
Huk pisze:ja bylem przekonany ze mam fobie spoleczna i aspergera a psychiara powiedzial ze mam zaburzenia schizotypowe, chociaz z drugiej strony trudno mi sobie wyobrazic czlowieka z zaburzeniami schizotypowymi ktory nie ma fobii spolecznej
A czemuż to, ptysiu? Często osoby z zaburzeniami schizotypowymi należą do ekstrawertyków i domagają się szczególnego kontaktu z ludźmi. Uchodzą za osoby ekscentryczne, czasem ekstrawaganckie, nachalne, również chaotyczne i egocentryczne. Lubią skupiać na sobie uwagę, ale łączy się to również z ograniczeniem odczuwania pewnych emocji. Lęk, podejrzliwość, niespójność przekonań i pojawiający się dystans do ludzi jest przemijający. Potem nawraca, czasem ze zdwojoną siłą. Można tutaj doszukiwać się pewnych elementów borderline'a.
"Uuuuh, yea-e-yeah!" ~ Robert Plant
Pisząc na hexankova@yahoo.com, masz pewność, że odczytam wiadomość/odpiszę.
Znajdź sobie porządnego psychiatrę. W przypadku fobii społecznej (tak jak i w sumie każdej choroby) leki to może z 20% drogi do zdrowia. Najważniejsza jest psychoterapia. Bez niej leki Ci nic nie dadzą.
Muszą zapamiętać słowa starego narkomana - zawsze możesz wziąć więcej, ale nigdy mniej.
~Michael Linnel Odpisuję tylko na GG i e-mail.
"Uuuuh, yea-e-yeah!" ~ Robert Plant
Pisząc na hexankova@yahoo.com, masz pewność, że odczytam wiadomość/odpiszę.
Soulo pisze:Postaraj się nauczyć leczyć swój egoizm (nie chcę Ci nic narzucać, nie wiem czy masz za duże ego, ale właśnie kiedy się takie ma to wydaje się, że wszyscy chcą Ci na złość zrobić itp.) Postaraj się odpuszczać, pośmiać z siebie, nie brać do siebie jeśli ktoś chcę Ci uprzykrzyć. Wiem, że to zajebiście ciężkie jak się jest takim wrażliwym ale da się.
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Marihuana we Francji — mandat 200 euro, program medyczny i wojna o CBD
Francja ma jedno z surowszych praw narkotykowych w Europie Zachodniej i jednocześnie jeden z największych odsetków użytkowników. Od 2020 roku działa tam mandat 200 euro — który wcale nie oznacza dekryminalizacji.
Przemycali dzieci przez granicę z Meksykiem. Podawano im narkotyki, by były spokojniejsze
33-letnia obywatelka Stanów Zjednoczonych Dianne Guadian przyznała się do udziału w siatce przemytniczej zajmującej się nielegalnym przewozem dzieci z Meksyku do USA. Według prokuratury dzieci były odurzane słodyczami zawierającymi THC, aby łatwiej przeprowadzić je przez granicę. Kobiecie grozi od pięciu do 15 lat pozbawienia wolności.
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)
Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.