Luźne pytania i dyskusje odnośnie substancji oddziałujących na system GABA. Posty napisane w tym dziale nie sumują się do licznika postów.
ODPOWIEDZ
  • 1784 / 30 / 0
XDD kurde, tylko ten 3 od góry wers był taki z pizdy, bo z innej piosenki, nie miałem pomysłu
Uwaga! Użytkownik [Faust] jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1889 / 72 / 3
Biedactwo, polej sobie.
Jeśli możesz przekazać jedną wiadomość ludziom zażywającym narkotyki, powiedz im żeby brali mniejsze dawki.
Muszą zapamiętać słowa starego narkomana - zawsze możesz wziąć więcej, ale nigdy mniej.

~Michael Linnel
Odpisuję tylko na GG i e-mail.
  • 1794 / 124 / 0
pletzturra pisze:
ale tutaj panowie są raczej zniewieściałymi prawiczkami
%-D.
Mów do mnie... Jeszcze... Za taką rozmową
tęskniłem lata... Każde Twe słowo
słodkie u mnie wywołuje dreszcze...
Mów do mnie... Jeszcze...
Któż nam powróci te lata stracone
bez wiosennego w wiośnie życia nieba?...
Wołają na nas, że w złą idziem stronę,
precz o świat troskę rzucając powinną,
a czy pytają się nas, co nam trzeba
i czyśmy mogli obrać drogę inną?
  • 1784 / 30 / 0
Dlatego moc tekstów, zawartych przestróg, ukrytych podtekstów mocny punkt oparcia. Mówisz i masz zasada warta poparcia

Nie rozumieees zamysłu :P To to nie autoregresja, nawet nie liryka. To jest studium XD
Słowa nie mają woalować, ale wytopywac znaczenia na swiatło.
Uwaga! Użytkownik [Faust] jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1784 / 30 / 0
Uroboros pisze:
No kurwa, podbijam Goethego. Usunąć je definitywnie. Co tu się odkurwia, gimbusy się gieblem nakurwiły.
Prze­baczcie mi, o wiel­cy poeci, którzy jes­teście obec­nie gar­stką po­piołów i spoczy­wacie w ziemi! Prze­baczcie! Wy jes­teście półbo­gi, a ja jes­tem je­no dziec­kiem, które cier­pi. Ale pisząc te słowa, niepo­dob­na mi was nie przekląć. Cze­muście nie opiewa­li za­pachu kwiatów, głosów na­tury, miłości, win­nej la­torośli i słońca, la­zuru i piękności. Bez wątpienia zna­liście życie i bez wątpienia zna­liście cier­pienie, i świat wa­lił się dookoła was, i płaka­liście na je­go ruinach, i roz­pacza­liście; kochan­ki was zdradziły i przy­jaciele spot­warzy­li, i ziom­ko­wie nie pojęli, i mieliście pus­tkę w ser­cu, śmierć w oczach, i by­liście ol­brzy­mami bólu. Ale po­wiedz mi ty, szlachet­ny Goe­the, czy nie zna­lazł się już żaden głos po­cie­chy?
  • 1794 / 124 / 0
Tekst, gdzie nie ma co rozkminiać=napisany na kolanie= :kotz:

Polecam Juliana Przybosia ;-) Cieśle np.
  • 1784 / 30 / 0
Uroboros pisze:
pletzturra pisze:
%-D.
Uk­ry­wana praw­da wychodzi po­woli i os­pa­le jak śli­maki po deszczu, na­raża się na przechadzającego szyderce i kłam­stwo, które to roz­dep­cze na miazgę prawdę na­wet jej nie zauważyw­szy.

Ale też kpina to skapa miłość z nienauczonych pragnień :hug:

No, szczęście dla wszystkich i niech nikt nie odejdzie skrzywdzony :D
  • 1889 / 72 / 3
Uroboros pisze:
pletzturra pisze:
%-D.
%-D Spuszczaj się na monitor.
Jeśli możesz przekazać jedną wiadomość ludziom zażywającym narkotyki, powiedz im żeby brali mniejsze dawki.
Muszą zapamiętać słowa starego narkomana - zawsze możesz wziąć więcej, ale nigdy mniej.

~Michael Linnel
  • 1794 / 124 / 0
Nie mogę, bo przez polucje nocne nie mam czym :/.
  • 1889 / 72 / 3
Przykro mi. :/

~Michael Linnel
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Czescy lekarze będą mogli przepisywać pacjentom grzyby halucynogenne

Mieszkańcy Czech cierpiący na depresję i inne choroby, na które nie pomagają tradycyjne metody leczenia, będą mogli korzystać z leczniczych grzybów halucynogennych już od przyszłego roku, informuje polski portal informacyjny TVP World.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.

Palenie z trzeciej ręki staje się z czasem coraz bardziej szkodliwe

Bierne palenie – narażanie osoby postronnej na oddziaływanie dymu tytoniowego – jest dobrze rozpoznanym zagrożeniem dla naszego zdrowia. Znacznie mniej wiadomo natomiast o „paleniu z trzeciej ręki”, czyli o sytuacji gdy dym z palonego papierosa już wywietrzał, a my wdychamy związki chemiczne, które po paleniu papierosów osiadły na ścianach, dywanach, meblach, firankach czy ubraniach.