Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 62, 62b, lub 64 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Wracałem na kwadrat z świeżo zakupionym towarem (2g zioła) i się wjebałem na psy, którym akurat odjebało zrobić mi trzepanie. Psy mnie wzięły na bok i jeden podbija "opróżniaj kieszenie", a ja nie chcąc zostawiać odcisków na dilerce mówię do nich żeby sami wyciągali. (od jakiegoś czasu zacząłem wycierać dilerke i wkładać rękawem do kielni żeby się nie wjebać z odciskami i wrazie czego się wypierać) Pies głupi wziął i sam wyciągnął no i ofc powieźli mnie na psiarnie za to zioło. Na przesłuchaniu jak mnie zaczeli pytać do niczego się nie przyznawałem i wkręcałem, że to nie moje, że nie ma tym moich odcisków i, że ktoś mi to podrzucił w barze albo psy na trzepaniu. Odrazu dostałem mały wpierdol za zgrywanie cwaniaka, że niby próbuje być cwańszy od nich, ale dalej się wszystkiego wypierałem i nie zmieniałem zeznań. Pies powiedział, że juz w porządku coś zaczą pisać i daje mi protokuł do podpisania i mówi, że tu są moje zeznania. Ja to zaczynam czytać a tam najebane co innego i mówię, że nie podpisuje. No i znów wpierdol i inne zabawy w milicjantów ale wiedziałem, że jak się przyznam, że to moje to się dopiero wtedy zacznie wypytywanie o dilerów, z kim jaram, kto jeszcze jara etc., więc podtrzymywałem ciągle zeznania i chyba se dali spokój po kilku godzinach bo dali mi do podpisania to co chciałem. Dostałem sanki a po 48 usłyszałem, że jestem oskarżony o posiadanie i będzie sprawa.

No i tu się zaczyna mój problem czy jak sędzia nie uwieży, że to nie moje to wtedy przyjmie, że kłamałem i czy mogę dostać odsiatke zamiast zawiasów za te nie przyznanie się? (nigdy nie byłem karany, nie licząc sprawy w sądzie rodzinnym za czasów gówniarza jak miałem 11-12 lat)
Uwaga! Użytkownik Rester88 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 196 / 4 / 0
Zrobiłeś to bardzo wachowo, sędzia nie będzie patrzył czy kłamałeś czy nie przy tej sprawie. A to ze skłamałeś na Swoje dobro wyjdzie ci napewno na lepiej niż byś się przyznal. Pozatym powinienes dostac zawiasy za taką ilość lub grzywna ;) Lub jak dobrze sciemnisz ze to nie twoje umorzenie ale to Mniej prawdopodobne :D
Uwaga! Użytkownik zrytyberet nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 302 / 4 / 0
Kurwa co za kraj, że ma się zawiasy za swa jebane giety, któr tak naprawdę są pewnei jednym dobrym gietem. Paranioja! Daj znać jak się wszystko potoczy!
http://pl.youtube.com/watch?v=KepMuZMiCr8
  • 1736 / 18 / 0
Rester88 jesteś mistrzem :cool:

Bardzo dobrze to rozegrałeś. Jeśli jeszcze załatwisz sobie prawnika to możesz być spokojny, jeśli jeszcze zeznasz w sądzie że policjanci Ciebie poniżali i uderzyli ciebie pare razy to już w ogóle sprawa na lajcie.

Tylko że musisz mieć adwokata. Bez adwokata to będzie totolotek jak sąd Ciebie potraktuje. A jak bedziesz miał prawnika to on dopilnuje zebys nie dostal wyroku bez bezprzecznych dowodów, a takich nie ma. Znaleziono woreczek na ktorym nie bylo twoich odciskow wiec jak go wlozyles do kieszeni? No a poza tym czy polcija spisała protokuł przeszukania i jest tam twoj podpis? Jak bedziesz mial prawnika to on im jeszcze dojebie jesli jakiejs procedury nie dopelnili albo jakies twoje prawa / ich obowiazki zostaly zlamane/niedopatrzone.

Napisz jak sie potoczyla twoja historia bo też mam wyuczoną na pamięć taką strategie :)
Ostatnio zmieniony 13 lipca 2007 przez Mr.LaTacha, łącznie zmieniany 1 raz.
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 750 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: vart »
Aż dziw bierze, że to jego pierwszy post =] Powodzenia życzę :)

§h¶ôňgĽéĐ.
  • 1736 / 18 / 0
dokładnie, powinni inni z niego przykład brać :)

ale koniec pierdolenia o dupie maryni, poczekamy i zobaczymy co z tego będzie :)

POZDRO
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 2 / / 0
Z tego co widzę to w najgorszym wypadku dostanę zawiasy, a jest spora szansa na to, że wyjdę z tej sytuacji z czystymi papierami. Wszystkie ziomki mówią, że zajebiście zrobiłem wypierając się nawet stary :) Zainwestuję te pare stówek na adwokata, bo myślę, że warto dla czystych papierów. Teraz czekam na wage, jak coś dam znać jaki wyrok.
Uwaga! Użytkownik Rester88 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 35 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Covert »
Dobry temat i dobrze ze mozna sie takze czegos wiecej nauczyc na ;-) tym forum niz tylko tajnic sadzena. Czekam az odpiszesz po sprwie i 3mam kciuki za odciski
Uwaga! Użytkownik Covert nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 803 / 6 / 0
Jak najszybciej do odwokata! ! ! I poki świeże obrażenia idź na wszelki wypadek zrobić obdukcję. Zawsze będziesz miał kwit na pobicie. Tylko, tylko... nie jestem pewien czy można wykonac ją dobrowolnie u lekarza z takimi uprawnieniami czy z polecenia prokuratora wcześniej powiadamiając o pobiciu. Tego akurat nie wiem, inwestuj w papugę.
  • 35 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Covert »
mozna isc bez zgody od kogokolwiek. Tylko powiedziec ze cie pobito i zeby zrobili obdukcje. Ale psy nie sa glupie i sie nie daja tak wkopac zreszta podejrzewam sie nie masz siniakow itp.
Uwaga! Użytkownik Covert nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
W miesiąc zarabiają milion złotych. Gangi porzucają narkotyki dla papierosów

Gangi znowu wchodzą w papierosy, znowu jest to żyła złota, a ryzyko dużo mniejsze niż przy handlu narkotykami - donosi we wtorek "Gazeta Wyborcza". W miesiąc bez żadnego problemu zarabiają milion złotych.

Marihuana tylko na receptę. Tajlandia zmienia politykę dotyczącą "miękkich" narkotyków

Marihuana w Tajlandii jest dostępna już tylko na receptę; w życie wszedł dekret zmieniający wprowadzone trzy lata wcześniej liberalne zasady sprzedaży specyfiku - podała w piątek agencja AP, przypominając, że Tajlandia była pierwszym azjatyckim państwem, które zdekryminalizowało obrót marihuaną.

Bezzałogowa łódź z internetem od Muska. Kartele coraz bardziej „smart”

Kolumbijskie służby wiele już widziały, ale ich ostatnie odkrycie zaskoczyło nawet weteranów walki z kartelami narkotykowymi. Marynarka wojenna tego kraju po raz pierwszy zatrzymała półzanurzalną, zdalnie sterowaną łódź do przemytu narkotyków. Jednostka była połączona z internetem przez system Starlink należący do Elona Muska.