Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 44 / 5 / 0
Taka hipotetyczna sytuacja: mamy dużą ilość dobrego jedzenia (niewielkie porcje, ale ciekawe smakowo; trochę jak np. menu degustacyjne w dobrej restauracji). Chcemy coś przyćpać żeby zrobić sobie boost zmysłu smaku i odkryć coś na codzień niedostępnego w doznaniach smakowych. Wiem że to mocno indywidualne, ale jaka substancja byłaby do tego najlepsza? Pewnie za dobrze by było, ale bonusowe punkty za możliwość w miarę ogarniętego wyjścia do ludzi albo interakcji z obsługą kiedy się jest pod wpływem.
  • 1329 / 60 / 0
A oto bazy na dalekiej orbicie ZIEMI i poza orbitą KSIĘŻYCA oraz na samym KSIĘŻYCU, które zbuduję sobie w przyszłości. LUDZKOŚĆ będzie słuchała wtedy MNIE
  • 858 / 51 / 0
Dobrą, naturalną marihuaną, np. holenderską. albo polską sadzoną przez znajomego rastucha. Nie skunem, nie maczaną - tylko i wyłącznie prawdziwą marihuaną.
  • 44 / 1 / 0
marihuana, jak wyżej. Do tego alko to jest aperitif, po pikwu mi się też zawsze włącza gastro, więc polecam.
  • 539 / 35 / 0
To ćpuńskie kombinowanie xD
Tylko i wyłącznie mj, tak jak radzili powyżej, jeżeli już musicie coś ćpać. Od siebie dodam tylko tyle, że kiedyś z ziomkiem do palenia kupiliśmy sobie mnóstwo owoców i innych zdrowych rzeczy, a ostatecznie i tak pobiegliśmy do sklepu po czipsy i zadzwoniliśmy po pizzę.
  • 106 / 14 / 0
marihuana dobrze wyczula zmysł smaku ale za to dość mocno pogarsza zmysł węchu.
  • 79 / 1 / 0
jabym ci polecił jakiś psychodelik np LSD
  • 392 / 26 / 0
Ale mi np po mj wszystko smakuje zajebiście, chrupki, tosty, pizza czy krewetki. Wiec wg mnie na jakieś ekskluzywne jedzie trochę bez sensu, bo równie zajebiście smakowałaby kanapka z pasztetem. Wolałabym subst wyczulającą zmysły na wyborne smaki a nie powodujaca gastro zeby sie nawpiedalac
[ external image ] :heart:
  • 44 / 5 / 0
Sierpień pisze:
To ćpuńskie kombinowanie xD
Tylko i wyłącznie mj, tak jak radzili powyżej, jeżeli już musicie coś ćpać. Od siebie dodam tylko tyle, że kiedyś z ziomkiem do palenia kupiliśmy sobie mnóstwo owoców i innych zdrowych rzeczy, a ostatecznie i tak pobiegliśmy do sklepu po czipsy i zadzwoniliśmy po pizzę.
No ćpuńskie, a jakie? :P

Efekt o którym piszesz to jest dokładnie nie jest efekt jaki chciałbym osiągnąć; Łaciata doskonale rozumie o co mi chodzi %-D
app pisze:
jabym ci polecił jakiś psychodelik np lsd
Po LSD jedzenie jest dla mnie dość nieprzyjemne (pewnie przez to że brak śliny; jeśli to tylko to to dałoby się kontrolować odpowiednim nawodnieniem) (w niektórych TRach przywołuje się LSA jako substancję dającą efekt o który mi chodzi - do spróbowania, ale ze względu na podobieństwo do LSD obawiam się że z LSA będzie podobnie). Może jakieś fenylki?

Uwaga ZibiZibi o węchu może jest dobrym tropem. Obniżenie węchu osłabia wrażenia smakowe; jeśli to działa w obie strony, to może po prostu boost węchu by załatwił sprawę? Kojarzycie jakąś substancję która wyczula węch?

Poprawiłem cytat - jj
  • 539 / 35 / 0
Po psychodelikach raczej nie chce się jeść w ogóle. Pamiętam, że kiedyś na MDMA ktoś poczęstował mnie jakimś owocem i sokiem pomarańczowym i to smakowało zajebiście, ale nie sądzę, żebym dał radę zjeść coś więcej
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Heroina ukryta w cegłach. Ponad tona zatrzymana w Porcie Gdynia

Wspólne działania Centralnego Biura Śledczego Policji (CBŚP) oraz Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) doprowadziły do przejęcia ponad tony heroiny o czarnorynkowej wartości blisko 220 milionów złotych. To największe zabezpieczenie narkotyków w takiej ilości od dekady na terytorium Polski, a szczegóły tej spektakularnej akcji przedstawili na specjalnej konferencji prasowej minister spraw wewnętrznych i administracji Marcin Kierwiński oraz minister finansów i gospodarki Andrzej Domański.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Prokurator częstował ciastkami z marihuaną. Zapadł wyrok

Przed Sądem Rejonowym w Lublinie zakończył się proces Bartosza F., prokuratora z Wrocławia oskarżonego o podanie kobiecie środka odurzającego w postaci ciastek z THC. Sąd uznał go za winnego i orzekł wobec niego grzywnę oraz pięcioletni zakaz zajmowania stanowiska prokuratora.