Wawoj pisze:Kogo z niezywych brakuje Wam najbardziej?
Zdecydowanie czesto sie nad tym zastanawiam. Rowniez zastanawiam sie nad tym, co zyskalam i tez jest tego duzo..
Eot. ja tesknie tylko za wintetmutem.
Bożyszcze niedojebów, biblia degeneratów.
CosmoDo pisze:Przed zadaniem pytania skonsultuj się ze sobą"
Wawoj pisze:(...)uogulniaj (...)
Też się zastanawiam, gdzie post Uro zniknął. Trafił nim w dziesiątkę. Szkoda jednak, że jakiś cenzorski moderator usunął. Pewnie z powodu rzekomego offtopu albo naruszenia dobrego imienia zmarłych, jak to miało miejsce po śmierci scra w Knajpie w odpowiednim temacie.
Kogo z niezywych brakuje Wam najbardziej?
mamy zdecydowanie za mało atencyjnych kurw na tym forum
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
Generalnie u grzejników występuje deficyt uczuć wyższych z wiadomych powodów.Dlatego tym baczniej obserwuje ten temat i poruszane tu wątki,bo choć uczuć tu co kot napłakał,to przyzwoitość niekiedy się zdarza,a to niektórym dobrze wróży na przyszłość.
Mój awatar wygląda tak ,a nie inaczej nie bez kozery- przypomina ilość moich znajomych i przyjaciół,którzy nie mieli dość siły i szczęścia,aby wyrwać się z zaklętego kręgu uzależnienia.
Czy mi ich brakuje?Z pewnością brakuje mi przeświadczenia,że zrobiono wszystko,aby choć jednego z nich uratować.Paskudne uczucie.Obyście kiedyś, jak z Was wyjdzie ćmaga i otrzeźwiejecie,nie doświadczyli takiego stanu.
Przepraszam, jestem druga dobe na nogach, hexen, klony, szampan i zdarza mi sie zrobic babola. Pisze z tel z niemiecku mi symbolami.
Albo nasi zmarli nie byli popularni w Waszych oczach, albo jestescie modnie znieczuleni. "Bo to tylko internet". Empatia pewnie marnuje Wam zbyt duzo energii, moze nie wystarczy jej na podziwianie wlasnej zajebistosci.
Bożyszcze niedojebów, biblia degeneratów.
CosmoDo pisze:Przed zadaniem pytania skonsultuj się ze sobą"
Amen.
bez wiosennego w wiośnie życia nieba?...
Wołają na nas, że w złą idziem stronę,
precz o świat troskę rzucając powinną,
a czy pytają się nas, co nam trzeba
i czyśmy mogli obrać drogę inną?
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Medyczna marihuana – brak dowodów, by pomagała w zaburzeniach i uzależnieniach?
Naukowcy z Australii i Wielkiej Brytanii przejrzeli kilka baz danych, poszukując w nich recenzowanych artykułów naukowych opublikowanych pomiędzy 1 stycznia 1980 roku a 13 maja 2025 roku, w których opisano wyniki badań dotyczących przede wszystkim wpływu leczenia kannabinoidami na zaburzenia psychiczne i neurorozwojowe oraz uzależnienia. W ten sposób znaleźli i przeanalizowali wyniki 54 randomizowanych badań obejmujących blisko 2500 uczestników. Wyniki metaanalizy, opublikowane właśnie w Lancet Psychiatry, są dość rozczarowujące dla entuzjastów medycznej marihuany.
MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi
Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.
Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony
Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.