Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 135 / 8 / 0
Nie wiem czy dobre miejsce- ale ludzie, ratujcie- dlaczego mam kaca po 1l piwa? Dolegliwość zaczęła się od jakiś dwóch lat. Najpierw było po 4 piwach, potem po 3, a aktualnie już po dwóch piwach mam kaca cały dzień!
  • 12630 / 2442 / 0
Tak, lubię żytnie i piłem tego Piotrka z Bagien - bardzo mi smakował. Z tego browaru polecam też Black IPA (ma zajebisty posmak słonecznika).
  • 769 / 18 / 0
Po raz pierwszy piję piwo Miłosław (niefiltrowane) i mi bardzo podchodzi, smaczne, delikatne, 5,5%. Polecam.

Ostatnio znowu w moje łaski wróciły Kaltenbachery (takie niemieckie piwo ze średniej półki).
Uwaga! Użytkownik t0p3k jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 72 / 11 / 0
Bardzo przyjemne piwo. Fajnie mi się je piło pod bakańsko. Polecam sprawdzić Ci inne Miłosławy, bo są godne uwagi.

Nie cytuj postów znajdujących się bezpośrednio nad Twoim / jj
Uwaga! Użytkownik Baxter nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 149 / 18 / 0
Dobry jest Miłosław Ciemne Pszeniczne ale chyba trudno z dostępnością. Kaltenbacher Weizen podobnie jak Kult dają radę i rewelacyjnie wypadają w kategorii cena/jakość.
  • 12630 / 2442 / 0
Te Miłosławy są całkiem znośne. Jeżeli komuś wyjątkowo smakuje niefiltrowane, to polecam dość podobne, ale dużo lepsze litewskie piwo

http://res.cloudinary.com/ratebeer/imag ... 144528.jpg

Zdecydowanie bardziej wyrafinowane w smaku i niewiele droższe - 4 z hakiem w Auchan
  • 32 / / 0
majster6669 pisze:
Nie wiem czy dobre miejsce- ale ludzie, ratujcie- dlaczego mam kaca po 1l piwa? Dolegliwość zaczęła się od jakiś dwóch lat. Najpierw było po 4 piwach, potem po 3, a aktualnie już po dwóch piwach mam kaca cały dzień!
Coś z twoją wątrobą chyba. ;)
Co do piw to ja ostatnio tylko i wyłącznie raciborskie (zielone, zwykłe i mocne). Namysłów zielony był kiedyś ok ale wydaje mi się, że się popsuł. A no i braniewo jest warte polecenia.
  • 149 / 18 / 0
Piłem to Senojo Vilniaus i owszem jest dobre :)
  • 135 / 8 / 0
prk pisze:
majster6669 pisze:
Coś z twoją wątrobą chyba. ;)
Co do piw to ja ostatnio tylko i wyłącznie raciborskie (zielone, zwykłe i mocne). Namysłów zielony był kiedyś ok ale wydaje mi się, że się popsuł. A no i braniewo jest warte polecenia.
Wątrobą powiadasz? A np. po wódce w ilości do 350ml kaca brak lub dużo mniejszy niż po dwóch piwach -.-
  • 50 / 3 / 0
majster6669 pisze:
Też tak mam, ale zupełnie nie wiem z czego to wynika. Wątroba badana niedawno, wszystko w porządku. To też zależy po jakich, najgorzej zdecydowanie się czuje po tych wszystkich craftowych wynalazkach, po koncerniakach lepiej.
ODPOWIEDZ
Newsy
Mieli podawać własnemu synowi narkotyki. Sąd Apelacyjny w Legnicy nie miał dla nich litości

Historia niespełna trzymiesięcznego Arturka z Legnicy na Dolnym Śląsku wstrząsnęła opinią publiczną w Polsce. Dorian G. i Katarzyna K. mieli poić malca narkotykami. W trakcie procesu wzajemnie obarczali się odpowiedzialnością. W czwartek (9 października) Sąd Okręgowy w Legnicy rozpatrzył apelację oskarżonych. — Tylko oni byli odpowiedzialni za to, że w organizmie dziecka znalazły się substancje psychoaktywne i w takim stężeniu, że zagrażały życiu i zdrowiu tegoż niemowlęcia — mówił sędzia Lech Mużyło podczas ustnego uzasadnienia wyroku.

Ponad 20% młodych dorosłych sięga po marihuanę lub alkohol, by zasnąć – badania z USA

Problemy ze snem to coraz powszechniejsze wyzwanie wśród młodych dorosłych. Jak pokazują najnowsze dane z badania opublikowanego w „JAMA Pediatrics”, ponad 20% osób w wieku 19–30 lat w USA sięga po marihuanę lub alkohol, aby ułatwić sobie zasypianie. Naukowcy z Instytutu Badań Społecznych Uniwersytetu Michigan podkreślają, że choć takie substancje mogą przynosić krótkoterminową ulgę, w dłuższej perspektywie mogą nasilać problemy ze snem i zwiększać ryzyko uzależnień.

"Niemyte dusze / Narkotyki" - teatralna podróż w głąb ludzkiej psychiki

Spektakl odbędzie się 17 października 2025 roku (pt) w Miejskim Ośrodku Kultury w Pelplinie. To propozycja dla każdego, kto poszukuje w teatrze głębi, refleksji i intelektualnego wyzwania. Nie przegapcie tego wyjątkowego wydarzenia!