The beans of A. colubrina have a similar chemical makeup as Anadenanthera peregrina, with their primary constituent being 5-OH-DMT (bufotenin).
http://www.erowid.org/psychoactives/faq ... shtml#yopo
i wten sposób Stary moglibyśmy sie spierać do usranej śmierci.
Zajmowałem sie przez długi okres czasu alkaloidami indolowymi i powiem ci jedno. Są ogromne róznice między artykułami sprzed kilkudziesieciu lat (a na takie powołuje sie tu wikipedia) a obecnymi jeśli idzie o to co jaka roślinka zawiera. Jeśli jeszcze do tego dodamy rózne zmienne (a tego sie nie opisuje w materialach popularnonaukowych)-skad był ten materiał badawczy, stary czy młody, jaki klimat, czy to desczowe lato bylo itd... to wychodzą cuda kwiatki.
Róznice miedzy starszymi a nowymi artykułami wynikają z tego, że niegdyś analityczne metody były bardzo inwazyjne-zalewali materiał kwasem lub zasadą i wychodziło im w huj artefaktów. Dzis robi sie to znacznie subtelniej a i tak są sporo róznice miedzy wynikami (stad zawsze trzeba podac jaka to byla metoda analityczna). Uwierz mi. Mój kumpel pisał nawet na ten temat pracę magisterską-nieźle sie uśmiałem....
No i te zmiennosci srodowiskowe-przeciez wystarczy naszczec na lysiczki i już bedą inne proporcje alkaloidów niz w łysiczkach na które nie naszczesz...
Jeśli pisałem że głównym skałdnikiem Yoppo jest 5-MeO-DMT to miałem na mysli ze taki pamiętam stan obecnych badań...ale oczywiście pamięć zmeinna jest i jutro sprawdze w domu. Jesli nie to sie pokajam :-)
Wiem, że na pierwszy rzut oka te różnice między bufoteniną a bufotenianem wapnia wydaja sie rozsądne ale tak na moje oko to bzdura-jak sie to cos wchlonie do krwi to i tak w tak bufory krw sie z tym natychmiast rozprawią...
Tak więc wszystko do sprawdzenia :-) sam również to uczynie :-)
Jackylhyde pisze: Dla mniej dociekliwych..: i moje dane i dane King Felixa mimo, że z główny skladnik podaja co innego to odwołuja sie do TYCH SAMYCH ARTYKUŁÓW :-D i to jest właśnie najlepsze....
Pierwsze 2 razy wciagalem z wyprazonymi skorupkami (efekty niezle, ale za malo skorupek dalem i troche lightowo bylo, z kolei wiecej wciagac niezbyt przyjemnie), dzisiaj probowalem z soda, ale po wciagnieciu 1/2 kreski (na 4) stwierdzilem ze nie da rady, zrobilem roztwor, strzykawka bez igly i dawka prosto w odbyt ;p
Obylo sie bez szczypania, czego sie obawialem, a efekty byly mocniejsze niz przy poprzednich probach.
Szkoda tylko ze to byly ostatnie 4 nasionka, bo chetnie sprobowalbym wieksza dawke, w kazdym razie nastepnym razem zdecydowanie uzyje znow metody IR.
Tommieh pisze:A ja sugeruje wstrzykniecie roztworu wodnego in rectum ;]
I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Flara wyniuchała narkotyki. Były ukryte w paczce
Ponad pół kilograma amfetaminy przechwycili funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego podczas rutynowej kontroli przesyłek w sortowni w Pruszczu Gdańskim. Narkotyki ukryte w paczce zostały wykryte dzięki czujności psa służbowego Flara.
Narkotyki w starożytnym Egipcie i Mezopotamii? Archeolodzy mają koronny dowód
Nowe badania przenoszą nas w czasie o ponad 2500 lat. Odkryto dowód na to, że elity starożytnego Egiptu i Mezopotamii regularnie używały opium. Był to stały element ich życia. Prawdę ujawniło alabastrowe naczynko.
Korea Południowa: Torebki wyglądające jak herbata wypływają na plaży. W środku narkotyki
Ketamina w torebkach przypominających herbatę - takie pakunki znajdują na plaży mieszkańcy południowokoreańskiej wyspy Jeju. Władze ostrzegają, aby ich nie dotykać i nie otwierać, a także informować policję.