Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
Zablokowany
  • 3446 / 716 / 9
O proszę, skoro scr nie żyje więc zwolnił się wakat moda dysocjantów. Szkoda, że chyba mnie nie będzie chwilę na forum bo bym chętnie przejął jego obowiązki. Świeć Panie nad jego duszą.
Nawet Obi-Wan Kenobi był kiedyś helupiarzem.
  • 3182 / 369 / 0
GalaktycznyKorsarz pisze:
Ty, Blu, nic już nie ten-tego?
Na pewno chciałbyś... bez konsekwencji,
wiem.
Chcenie tego co jest niemożliwe to głupota pomieszna z oszukiwaniem samego siebie. Jeśli zdajesz sobie z tego sprawę, to ławiej sobie poradzić z głodem.
Do czego zmierzasz? Chcesz obrzydzić sobie trzeźwość myślami "nawet jak rzucę to zawsze będę głodny i nieszczęśliwy, bo będę pomiętał o fazie i jej skrycie pragnął aż po grób"? To są bzdury, ćpuńskie wykoślawione myślenie i nic więcej.
  • 1874 / 96 / 127
Zgienty pisze:
O proszę, skoro scr nie żyje więc zwolnił się wakat moda dysocjantów. Szkoda, że chyba mnie nie będzie chwilę na forum bo bym chętnie przejął jego obowiązki. Świeć Panie nad jego duszą.
a kto Ty jestes?
wolna molekula
#mops
  • 3362 / 349 / 0
Ej ej ej ej! Jak to scr nie zyje?!
Skad ta informacja?
  • 3446 / 716 / 9
bele pisze:
a kto Ty jestes?
Polak mały acodino doskonały, a Ty jebałeś mopsa.
  • 1874 / 96 / 127
Gdybym miał uprawnienia miałbyś nagrode ;]
wolna molekula
#mops
  • 3446 / 716 / 9
Przestań kolego, gramy w tej samej drużynie.
  • 4807 / 267 / 0
FajnieJest pisze:
Skad ta informacja?
FJ. Ostatnio to był jeden z głównych tematów na forum. Przegapiłeś ale postów o nim jest pełno. Wygląda na to że naprawdę nie żyje.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 2652 / 382 / 0
FajnieJest pisze:
Skad ta informacja?
No zdechło mu się. Wikitował, skonał, zszedł, padł, zużył się, kojfnął, kipnął, szczeznął, przekręcił się, wyciągnął kopyta i aktualnie wącha kwiatki od spodu.

Info z pierwszej (martwej) ręki.
Uwaga! Użytkownik Blue_Berry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3362 / 349 / 0
Dajcie jakies posty tlumaczace sytuacje.
Od czego zszedl? Pewnie te jego chujowe miksy dysocjanty + stymulanty. Mowilem mu zeby nie miksowal, ale nieee, he wanted to chase that dragon.
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Jak marihuana niszczy serce

Na Uniwersytecie Kalifornijskim w San Francisco wykazano, że przewlekłe używanie konopi - niezależnie od tego, czy są one palone, czy przyjmowane w jakimś jadalnym produkcie - wiąże się z istotnym ryzykiem dla układu sercowo-naczyniowego.

Palenie papierosów uszkadza cement. W zębach pozostają trwałe ślady po nałogu

Zęby składają się z trzech zasadniczych warstw: szkliwa, zębiny i cementu. Ten ostatni pokrywa korzeń i budową przypomina kość. Układa się on w charakterystyczne pierścienie, podobne do pierścieni drzew, które rosną z każdym rokiem. Naukowcy z Northumbria University chcieli sprawdzić, czy cement można wykorzystać w medycynie sądowej, na przykład do określania wieku ofiar przestępstw lub katastrof. I odkryli, że palenie papierosów pozostawia w cemencie trwałe ślady.

Ekspertka: nikotyna ma większy potencjał uzależnieniowy niż heroina

Nikotyna ma bardzo duży potencjał uzależnieniowy, jest on nawet większy niż w przypadku heroiny - powiedziała PAP prof. Dominika Dudek, psychiatra. Dodała, że jej używanie ma niekorzystne skutki zdrowotne. Wskazała też, że nikotyna działa silnie na układ nagrody powodując wydzielanie się dopaminy.