Maria Konopnicka
Leopold Staff
Stefan Jaracz
Czyżby rynek 'chwilówek' zorientował się na ćpuński target
Przy podpisaniu umowy warto sprawdzić, czy nie jest napisane drobnym druczkiem, że pożyczkodawca uzurpuje sobie prawo do śledzenia, czy pieniądze są należycie przećpane wydawane :-D
https://www.youtube.com/watch?v=LgtzSwPcA-c
'...wie Pan, bo ja jestem filatelistą, i staram się jadać seriami, no. Niby jakąś serię zebrałem, ale to jest jakieś niekompletne'
Nasuwa mi to nieuchronne skojarzenia z poszukiwaczami zaginionej arki klepiących maków. Idąc tym tokiem myślenia, nasi niezmordowani bohaterzy są narko-filatelistami, którzy wywodzą się w prostej linii z legendarnej dynastii Opio-wraków :-D
Jakby na koniec zamiast płatków dał mu 250 g maku Bakalland, to chyba bym opluł monitor.
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD
W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać
Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.
CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.