twoja roślina jest widocznie osłabiona, żółknie lub więdnie? Napisz, a uzyskasz pomoc
ODPOWIEDZ
  • 35 / / 0
Czekam na wasze opinie...
Ostatnio zmieniony 24 listopada 2007 przez Covert, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Covert nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 20 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Powerlife »
Mi to wygląda na gąsienice. Zbytnio sie nie znam na botanice, ale tak mi sie wydaje. Musisz pojsc do sklepu i sie zaopatrzyć w jakis środek owadobójczy.
Pozdrawiam i trzymam kciuki za damę! ;)
Uwaga! Użytkownik Powerlife nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 35 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Covert »
kumpel tez mi tak gadal ze mu to wyglada na jakies gasienice....
Uwaga! Użytkownik Covert nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1736 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mr.LaTacha »
taki domowy sposób na owday/pajęczaki i inne robactwo

Bieżesz ciepłą wodę (ale nie wrzącą) i zalewasz 5 papierosów bez filtra. Stoi to całą noc, rano przelewasz roztwór do rozpryskiwacza i spryskujesz tym roślinę, po tygodniu powtarzasz zabieg.

Zabije wszelkie robaki na śmierć! ;P

POZDRO
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 20 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Powerlife »
Ciekawy sposób ;)
Uwaga! Użytkownik Powerlife nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 160 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: mista pita »
kup Talstar albo Decis w ogrodniczym i popryskaj rośline wg instrukcji na preparacie

a o chemie sie nie martw bo to wszystko sie biodegraduje i nie pozostawia śladow
poza tym wiekszość warzyw i owocow jest pryskana na potege i jakos żyjesz
każdy preparat ma ustalony termin po jakim sie rozkłada, zwykle kilka dni, wiec luz
Bądźmy realistami żądajmy niemożliwego
  • 35 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Covert »
Przez pare ostatnich dni ciagle u mnie padalo ale dzis jest ok ^_^ . Wywar z viceroyow zrobiony, dzis chyba na wieczor spryskam krzaka mam nadzieje ze bedzie ok bo jak nie... :( to kupie Talstar albo Decis. Oby nie trzabylo.
ODPOWIEDZ
Newsy
Mama dilera przyszła na policję z marihuaną

Policjanci z Krakowa zatrzymali 16-latka, u którego znaleziono ponad 50 gramów marihuany. Chłopak przyznał się także do jej sprzedaży.

Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem

Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.

Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku

Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.