Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
Moje życie - moja własność.
Skręt jak tlen i browarków pare na prześwicie
Kolorowsze staje się szare życie
Skręt jak tlen i browarków pare na prześwicie
Kolorowsze staje się szare życie
Zebralismy 300 slicznych makowek :D Zrobilismy opium :) a reszte (slome) zostawiamy na makiware :).
Dodam niedlugo(moze dzisiaj) zdjecia z tego poletka, i jak sie oswiadczam kumplowi trzymajac bukiet makowek na lodygach :D
i tez zdjecia jak robilem opium :D ale makowki naprawde gigantyczne :D bylo troche takich co mialy srednice 4-5 cm :D
a ze kumpel nowicjusz, to odstal troche slomy odemnie i zrobil sobie zupe ze swiezysz, bardzo drobno pokrojonych makowek i lodyg :) Myslicie ze zadziala :D Gotowal na mocnym ogniu z 15-20 minut :D i sie zabarwilo :) Powiedzial mu zeby sie neiwkurwial jak nieadziala bo niejestem pewny czy da sie tak. Myslicie ze mozna robic zupe ze swiezych makowek?
Dzialki, dzialki jeszcze raz dzialki! Wczoraj spotkalem kumpla i zalozylem sie o piwo ze na pierwszej dzialce z brzegu bedzie mak lekarski i co? Na brzegu dzialki rosnal :)
Tam naprawde jest ich w chuj, ale to prezentuje loty rzedu opium na rano opium na wieczor, a tak nie mozna.
[ external image ]
Drugie :) niezbieralem go pierwszy raz :) a pozatym wiem jak mak wyglada i nie w jednym miejscu byl, tlyko wiem w ktorych okolicach rosna w tym roku jest poprostu duzo ich :) zrobilem sobie makiware z tych zielonych :) z garsci i pol :) dziala w hoooj dobrze. Poprostu mam peirdolniete szczescie :)
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Narkotyki schował w atrapie Biblii. Wpadł po policyjnym pościgu
W trakcie ucieczki uszkodził swój pojazd, a badania wykazały, że mógł być pod wpływem alkoholu i narkotyków. W jego aucie policjanci znaleźli atrapę stylizowaną na Biblię z ukrytymi narkotykami, w tym mefedronem i kokainą. Mężczyzna trafił do policyjnego aresztu i usłyszał już zarzuty.
Farmaceuta skazany za pomoc w produkcji narkotyków
Właściciel apteki został skazany na 3,5 roku więzienia za sprzedaż leków służących do produkcji metaamfetaminy i pomoc w jej wytworzeniu. W produkcji i handlu nie działał sam. Według prokuratury leki posłużyły do produkcji narkotyków o wartości niemal 7,5 miliona złotych.
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.