Ostatni status przesyłki to "Nadejście przesyłki 2015-12-03 07:21 WER Komorniki".
Mam się obawiać konsekwencji prawnych?
W regulaminie sklepu jest taki oto punkt:
"
7.2. (...) Sprzedający ponosi wobec Kupującego odpowiedzialność za to, że w chwili odbioru towaru przez Kupującego:
(...)
iv) towar jest dostarczony w odpowiedniej ilości, wymiarach lub masie i
v) towar jest zgodny z wymaganiami przepisów prawa. "
Czy to oznacza, że biorą na siebie również odpowiedzialność za kwestie legalności?
scalam/JS-C
Przepraszam z góry za post pod postem, ale nie mogę znaleźć opcji edycji.
Właśnie odebrałem śmieszny list od poczty, w którym informują mnie o nadejściu i zaleganiu nadanej rzekomo przeze mnie przesyłki (czyżby apteka z CZ wpisała mnie jako nadawcę?) oraz wzywają do uiszczenia należności w wysokości 0,00 zł za zwrot przesyłki od adresata do nadawcy. :nuts:
Mam na to 30 dni, ale jest również informacja, że przesyłkę mogę odebrać osobiście w DOP Koluszki bez uiszczania opłaty. W przypadku rezygnacji zostanie przekazana do utylizacji.
:moody:
http://praca.gazetaprawna.pl/artykuly/9 ... nikow.html
Jest w ogóle sens im to wysyłać czy raczej pokapują się że ta substancja to lek?
26 września 2017Blu pisze: Pytanie co jest napisane na paczce, jeśli np. suplementy czy coś w tym stylu, a ty im wyślesz fakturę na której jest dokładna nazwa substancji, to mogą się połapać. Jak na paczce i tak jest podana dokładna nazwa i nie wzbudziło to dotąd podejrzeń, to możesz śmiało słać.
Kiedyś przed laty jak zamówiłem trochę za dużo tabletek to skończyło się na tym że na cle zniszczyli część a ilość która się mieściła w ilości < 5 paczek mi wysłali. Teraz PiS zmienił przepisy że niby bez recepty w ogóle leku wysułkowo nie można zamówić przez Internet. Więc nie wiem co będzie jak się kapną że substancja to składnik leku.
29 września 2017agsfd pisze: Teraz PiS zmienił przepisy że niby bez recepty w ogóle leku wysułkowo nie można zamówić przez Internet. Więc nie wiem co będzie jak się kapną że substancja to składnik leku.
23 października 2017perspektywa pisze:Serio tak to wyglada ? W teorii nici z kupowania nawet leków nie wpisanych do ustawy jako narkotyczne?29 września 2017agsfd pisze: Teraz PiS zmienił przepisy że niby bez recepty w ogóle leku wysułkowo nie można zamówić przez Internet. Więc nie wiem co będzie jak się kapną że substancja to składnik leku.
Przecież o głupota całkowita, jak coś takiego wejdzie to i tak Polacy znajdą obejście. Poza tym jak można karać za coś co jest legalne
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
CBŚP rozbiło międzynarodową grupę produkującą marihuanę
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji zatrzymali pięciu obywateli Serbii i zlikwidowali dwie profesjonalne plantacje konopi innych niż włókniste. Zabezpieczono ponad pół tysiąca roślin oraz 55 kilogramów gotowego suszu. Sprawa ma charakter międzynarodowy.
Dentysta od razu pozna, czy paliłeś marihuanę. Kilka ważnych szczegółów
Coraz więcej pacjentów siada na fotelu "po skręcie", licząc na mniejszy stres. Tymczasem stomatolodzy i badacze alarmują: regularne używanie marihuany może odbić się na zębach i dziąsłach, a przed zabiegami potrafi skomplikować działanie znieczulenia. Na liście konsekwencji pojawiają się nie tylko ubytki i utrata zębów, ale też sygnały związane z nowotworami jamy ustnej.
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty
Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.