Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 3732 / 45 / 0
Wiem, zapisywalam kiedys, ale spadla mi motywacja.
osobisty kawalek internetu
Bożyszcze niedojebów, biblia degeneratów.
CosmoDo pisze:
Przed zadaniem pytania skonsultuj się ze sobą"
  • 78 / 6 / 0
Ostatnio miewam coraz częściej paraliże, gdy zasypiam, zazwyczaj do godziny od kiedy zasnę. Pierwszy raz doznałem go po kodeinie. Odzyskuję świadomość we śnie lub od razu kiedy zasypiam, czuję że wpadam w jakąś dziurę i wiem już, że to jest to. Nie mogę się poruszyć, ciężko jest wypowiadać słowa, mam zamknięte oczy. Nie doświadczałem halucynacji. Mam sposób na obudzenie się z nich, muszę krzyknąć pewne słowo. W każdym razie są one częstsze, tydzień temu miałem je kilka razy z rzędu i robią się gorsze. Czułem, że ktoś mnie ciągnie, obmacuje, w ostatnim od razu wstałem, ale twarz miałem znieczuloną, uniosłem ręce, a tam ktoś utrzymujący gardę świeci mi latarką po oczach. Myślałem, że trzeba być sparaliżowanym, by doświadczyć halucynacji. Spowodowane są pewnie przez fete, czasem się od kodeiny robiły, ale tej od miesiąca nie brałem. Zastanawiam się, czy mogą się one pogorszyć i czy to zależy od częstotliwości ćpania?
"When I'm on my way to the stage every night I rage"
-Danny Brown
  • 3854 / 316 / 0
Widzę, że nie tylko mi zdarzają się paraliże po kodeinie. Ciekawi mnie, czy istnieje jakiś związek pomiędzy opiatami, a paraliżem :-D
Uwaga! Użytkownik Procent jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1174 / 228 / 23
Jednak założyłem nowy wątek ogólny o samym paraliżu przysennym i może komuś się przydadzą moje informacje
link --> post3590539.html#p3590539
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Marihuana zmniejsza stres? To nie musi być prawda

Regularni użytkownicy konopi często deklarują, że marihuana pomaga im w walce ze stresem. Najnowsze ustalenia naukowców pokazują jednak, że subiektywne poczucie ulgi w dużej mierze wynika z efektu placebo. Choć THC faktycznie wpływa na niektóre wskaźniki fizjologiczne, inne pozostają bez zmian, a część – jak tętno – wręcz rośnie. Badanie przeprowadzone przez naukowców z Washington State University oraz Arizona State University objęło 120 osób regularnie sięgających po marihuanę. Eksperyment przeprowadzono metodą podwójnie ślepej próby (ani uczestnicy, ani badacze nie wiedzieli, kto otrzymuje substancję czynną).

Nieprzytomni nieletni i pacjent z 7,3 promila

Lekarka opowiada „mrożące krew w żyłach” alkoholowe historie z oddziału toksykologii.

Marihuana w Szwecji — jedno z najostrzejszych praw w Europie

Szwecja karze nie tylko posiadanie marihuany, ale samo bycie pod jej wpływem — to rzadkość na tle reszty Europy. Od ponad trzydziestu lat policja może zlecić test na miejscu przy samym podejrzeniu, a dostęp do konopi medycznych pozostaje w praktyce symboliczny.