Gdy planujesz teraz jakiś LEGALNY interes i przewidujesz jakieś ogromne zobowiązania podatkowe to zainteresuj się optymalizacją. W VAT jest to tak banalne, że nie wymaga dyskusji. W dochodowym natomiast, ciekawy sposób to rejestracja spółki OFFSHORE w kraju gdzie dane rejestrowanych spółek są tajne, przez co organy podatkowe nie są wstanie kontrolować przepływów kapitałów.
Czy nie ma już czegoś takiego, jak domniemanie niewinności? Tzn powiedzmy, że mam sprawę i jestem oskarżony o oszustwa podatkowe. Czy to nie oskarżenie ma dowieść mojej winy, a nie ja swojej niewinności?
"US podwarzyl ilosc jej stosunkow twierdzac ze powolujac sie na "doswiadczenie zyciowe" jest malo prawdopodobne aby mogla obsluzyc tyle klientow na dzien".
Ja na jej miejscu kombinowałbym tak - poprosił odpowiednią liczbę mężczyzn na sali i każdemu z nich zrobił po lodzie, by udowodnić swoją rację : P
A na koniec sam powołałbym się na "doświadczenie życiowe" i obalił tezę, jakoby ktoś mógł tak oszukać US :-)
jezus_chytrus pisze:Czy nie ma już czegoś takiego, jak domniemanie niewinności?
watek ale to wszystko wiem , ale moze zostanie to dla potomnych i sie czegos naucza.
jezus_chytrus domniemanie niewinnosci ? w polsce ? owszem niby jest cos takiego ale nie tam gdzie system moze wycisnac z ciebie kase , typu urzad skarbowy itp. tam to cie wzywaja i z gory jestes dla nich winny i to ty sie tlumaczysz i bronisz a oni probuja cie ograc z twoich pieniedzy ktore zarobiles
"Ja na jej miejscu kombinowałbym tak - poprosił odpowiednią liczbę mężczyzn na sali i każdemu z nich zrobił po lodzie, by udowodnić swoją rację : P"
to zaden dowod bo przeciez nie udowadnia to tego ze x dni temu zdobyles tyle i tyle kasy z prostytucji, oni chca dowodu ze zarobiona kasa byla za dawanie dupy, a twoj pomysl udowadnia tylko ze w tym czasie ojebales tyl i tyle kutasow fajnie ale dalej im nie udowodniles ze zarobiony hajs byl z prostytucji....
tylko ze twoje "doświadczenie życiowe" nie ma zadnej mocy, oni to zleja bo oczekuja twardych namacalnych dowodow , tylko oni moga sie powolywac na "doświadczenie życiowe" , im wolno tak zagrywac i dawac oskarzenia z dupy a od ciebie oczekuja twardych dowodow na swoja obrone , taka to "rownosc i prawozadnac" w jebanej polszy
angrybrads1 - pierwszy ambasador GHB w polsce !!!
angrybrads1 pisze: to zaden dowod bo przeciez nie udowadnia to tego ze x dni temu zdobyles tyle i tyle kasy z prostytucji
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje
Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.
CBŚP zlikwidowało kolejne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono narkotyki o wartości ponad 28 mln
Funkcjonariusze CBŚP, przy wsparciu policjantów z KPP w Śremie, zlikwidowali na terenie powiatu śremskiego nielegalne laboratorium klofedronu. Zatrzymano dwóch podejrzanych i zabezpieczono znaczne ilości niebezpiecznych substancji.
Marihuana warta ponad milion upchana w Dacii. Szybka akcja CBŚP pod Warszawą
Niepozorna czerwona Dacia, a w niej ponad 20 kg marihuany upchanej w trzy kartonowe pudła! Przesyłki warte ponad milion złotych nadane zostały kurierem z Królestwa Hiszpanii. Przez Polskę przewoził je 51-letni Polak. Został zatrzymany w szybkiej akcji CBŚP w podwarszawskich Jankach.