polfiara pisze:@tramadolol: Nie do końca o to mi chodzi. Lubię wiedzieć, co biorę - po prostu. Jeśli są jakieś skutki uboczne w postaci "cudownego naćpania" to wtedy jest raczej niedobrze skoro coś, co ma leczyć jednocześnie też daje jakieś "jazdy". Jak chcę mieć odlot, to walę LSD albo mefedron.
Czyli pytasz, jak rekreacyjnie zadziała dawka 500 zeby sie upewnic, czy napewno mniejsza bedzie miala dzialanie lecznicze? good
Lecz śród najgęstszych kłębów dymu ileż razy
Widziałem rękę jego
[...]
Wywija, grozi wrogom,trzyma palną świécę,
Biorą go-zginął-o nie-skoczył w dół- do lochów"!
"Dobrze-rzecze Jenerał-nie odda im prochów"!
polfiara pisze:To, że 100 mg ma na mnie działanie lecznicze to wiem, bo codziennie rano tyle łykam ziom ;). Ech, nadal nie mam odwagi zwiększyć dawki nawet dla tej ciekawości. Chyba zostawię temat tak, jak jest :D
Lecz śród najgęstszych kłębów dymu ileż razy
Widziałem rękę jego
[...]
Wywija, grozi wrogom,trzyma palną świécę,
Biorą go-zginął-o nie-skoczył w dół- do lochów"!
"Dobrze-rzecze Jenerał-nie odda im prochów"!
comandos pisze:Zmniejszenie dawki do 50mg zmniejszy akatyzje czy jest to dawka za niska żeby działała? Przy 100/200mg na dobe w nocy nogi mi latają jakby prąd je raził a w dzień jestem jakby nadmulony bo spać się nie chce ale mi niewygodnie we własnym ciele.
ja tego nie zauwazylem a bralem 300mg
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Marihuana może pomóc zwalczyć chorobę Alzheimera
Nowe badania sugerują, że w chorobie Alzheimera równie ważne jak nagromadzenie białek (amyloidu i tau) może być zwalczanie stanu zapalnego w mózgu.
Farmaceuta skazany za pomoc w produkcji narkotyków
Właściciel apteki został skazany na 3,5 roku więzienia za sprzedaż leków służących do produkcji metaamfetaminy i pomoc w jej wytworzeniu. W produkcji i handlu nie działał sam. Według prokuratury leki posłużyły do produkcji narkotyków o wartości niemal 7,5 miliona złotych.
Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków
Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.