polfiara pisze:@tramadolol: Nie do końca o to mi chodzi. Lubię wiedzieć, co biorę - po prostu. Jeśli są jakieś skutki uboczne w postaci "cudownego naćpania" to wtedy jest raczej niedobrze skoro coś, co ma leczyć jednocześnie też daje jakieś "jazdy". Jak chcę mieć odlot, to walę LSD albo mefedron.
Czyli pytasz, jak rekreacyjnie zadziała dawka 500 zeby sie upewnic, czy napewno mniejsza bedzie miala dzialanie lecznicze? good
Lecz śród najgęstszych kłębów dymu ileż razy
Widziałem rękę jego
[...]
Wywija, grozi wrogom,trzyma palną świécę,
Biorą go-zginął-o nie-skoczył w dół- do lochów"!
"Dobrze-rzecze Jenerał-nie odda im prochów"!
polfiara pisze:To, że 100 mg ma na mnie działanie lecznicze to wiem, bo codziennie rano tyle łykam ziom ;). Ech, nadal nie mam odwagi zwiększyć dawki nawet dla tej ciekawości. Chyba zostawię temat tak, jak jest :D
Lecz śród najgęstszych kłębów dymu ileż razy
Widziałem rękę jego
[...]
Wywija, grozi wrogom,trzyma palną świécę,
Biorą go-zginął-o nie-skoczył w dół- do lochów"!
"Dobrze-rzecze Jenerał-nie odda im prochów"!
comandos pisze:Zmniejszenie dawki do 50mg zmniejszy akatyzje czy jest to dawka za niska żeby działała? Przy 100/200mg na dobe w nocy nogi mi latają jakby prąd je raził a w dzień jestem jakby nadmulony bo spać się nie chce ale mi niewygodnie we własnym ciele.
ja tego nie zauwazylem a bralem 300mg
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii
Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.
Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm
Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.
Największa taka operacja w historii Chile. Przejęto 100 ton narkotyków
Władze Chile poinformowały w poniedziałek o przejęciu rekordowej ilości ponad 100 ton narkotyków, głównie kokainy i ketaminy. Ukryte były w transportach drewna, które miały popłynąć między innymi do USA i Europy - przekazały miejscowe media.