Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
I nie jest to dobre. Bo stan ten podoba mi się aż nazbyt.
Szkoda tylko ze tak ciezko zejsc z tego "antydepresantu"
popjerdol pisze:Witam wszystkich
Napewno znacie to uczucie... mnie tramal zmienil w innego czlowieka, zawdzieczam mu wiele dzieki temu. Ale kiedys trzeba bedzie odstawic i mam pytanie, jaki jest narkotyk ktory daje podobna pewnosc siebie i wysoka samoocene jak tramal? Jak do tej pory jest to jedyna rzecz, ktora tak na mnie dziala (nie licze chwilowych euforii, biore pod uwage wylacznie dlugie dzialanie)
Jakies benzo? nigdy nie bralem zadnego prawdziwego benzo, ale mam przeczucie, ze one tak moga wlasnie dzialac.
Dodam, ze moze to byc nawet cos, co nie daje fazy - byle byl ten efekt "tak, moge to zrobic i bede o to walczyl"
Edytowano nazwę tematu na systematyczną
| 13 |
gdy urodzi mi się córeczka, nazwę ją majeczka
Marzenia to metylofenidat ✓, morfina ✓ , MXE X
skrzynkaprzodownik@protonmail.com
with regards, przodownik
tramadol może i nie robi z Ciebie Jamesa Bonda, ale gdzieś w okolicach, jeśli chodzi o zachowanie zimnej krwi. Jeden warunek: nie możesz być w ciągu. Wtedy jesteś miękką fają, tak jak prawie wszyscy wokół Ciebie.
Jak z reguły jestem cichy i mało agresywny, ale na piku mam ochotę każdego wkurwiać
Potrafię podbijać do znajomych karków i ich wkurwiać
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Koniec ery alkomatów. W polskich firmach zaczyna się era narkotestów
Kilkanaście lat temu problem używek w miejscu pracy kojarzył się niemal wyłącznie z alkoholem. Kontrola trzeźwości, alkomaty, procedury odsuwania pracownika od obowiązków – to wszystko zamieniło się w standard w wielu branżach. Dziś jednak punkt ciężkości wyraźnie się przesunął. Coraz częściej mówi się nie o alkoholu, lecz o narkotykach i innych substancjach psychoaktywnych. Wydaje się, że ta zmiana nie jest przypadkowa, ale wpisuje się w szerszy trend społeczny, szczególnie widoczny w młodszym pokoleniu.
Kartele zamiast przemycać narkotyki wysyłają „kucharzy” do laboratoriów w Polsce
Meksykańscy przestępcy powiązani z kartelem Sinaloa mieli organizować w Polsce produkcję metamfetaminy w wynajętych posesjach na Podlasiu i w województwie kujawsko-pomorskim. W trzech sprawach zatrzymano łącznie ośmiu obywateli Meksyku, a śledczy uznali te przypadki za element szerszego przesuwania produkcji narkotyków syntetycznych do Europy Środkowo-Wschodniej.
Zanieczyszczenie wody kokainą zmienia zachowanie łososi na wolności
Pod wpływem zawartej w ściekach kokainy, a zwłaszcza jej metabolitu, młode łososie atlantyckie pływają dalej i rozprzestrzeniają się na większą odległość – informuje pismo „Current Biology”.