Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 1957 / 230 / 0
Sturm9 pisze:
A wygląda on tak że leżąc na brzuchu budzę się z twarzą w poduszce i po prostu się dusze.
Nie budzisz się Ty, lecz tylko twoja świadomość, Ty dalej śpisz. Wszystko to tylko sen.

Paraliże najczęściej występują w pozycji innej od tej, w której zwykle śpimy. Ja np. śpię na boku, więc kiedy kładąc się spać i chwilę poleżę na plecach, to zwykle mają miejsce takie rzeczy jak paraliże.

Mnie dziadek nie dusił, ale kiedyś kilka czarnych postaci unosiło mnie nad łóżkiem i robiło coś z moim ciałem, czułem takie dziwne uczucie (inaczej nie da się tego nazwać) w klatce piersiowej.

Poza tym często w trakcie paraliżu czuję jak "mózg mi wiruję", bardzo nieprzyjemne uczucie.
Uwaga! Użytkownik MartwyNarkoman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2652 / 387 / 0
Pisałam o tym kiedyś w innym wątku, zacytuję więc:
Blue_Berry pisze:
Ja mam paraliże przysenne kilka razy tygodniowo. Kiedyś występowały rzadziej, potem zwiększyła się częstotliwość. Im częściej to przeżywasz, tym bardziej uczysz się to kontrolować i czerpać z tego satysfakcję np. uczysz się "wchodzić" w świadomy sen (LD). polecam na ten temat przeczytać. Nie ma nic dziwnego w tym, że z czasem paraliż może stać się przyjemnym doświadczeniem. Jeśli chodzi o halucynacje - są to hipnagogi i pojawiają się podczas świadomego wchodzenia w sen. Możesz mieć zamknięte oczy, ale mieć wrażenie jakbyś miała otwarte i widziała nieistniejące rzeczy we własnym otoczeniu. Zjawisko bardzo podobne do obserwowania tego, co dzieje się w Twoim śnie z własnej perspektywy. Przepływ impulsów nerwowych podczas wchodzenia w sen wygląda trochę inaczej, niż wtedy, gdy jest się przytomnym, dlatego dużo rzeczy może wydawać się rzeczywiste, mimo iż takie nie jest.

Gdy zasypiasz tracisz świadomość, a Twoje ciało zostaje sparaliżowane - jest to funkcja ochronna, żeby podczas snu nie zrobić sobie żadnej krzywdy wykonując niezamierzone ruchy. Jeśli nie dochodzi do paraliżu sennego, a do utraty świadomości, wtedy mamy do czynienia z lunatyzmem. Jeśli zachowana zostaje świadomość, a ciało jest sparaliżowane, wtedy jest to paraliż przysenny. (...) Nie masz się w każdym razie czym denerwować, to częste zjawisko i nie zagraża Ci ono fizycznie. Ważne żeby sobie uświadomić co to jest, wtedy ma się do tego inne podejście. Osoby, które są tym przerażone i doszukują się w tym np. zjawisk paranormalnych, często nie są w stanie normalnie zasypiać i utrzymywać rytmu dobowego, co wpływa na samopoczucie psychiczne.
Akurat ja doznaję paraliżu dokładnie w tej samej pozycji, w której normalnie sypiam, czyli na boku, ale (tutaj uwaga) tylko, gdy leżę na prawym. Na lewym boku mi się nie zdarzyło wejść w stan paraliżu. Rzecz dla mnie dość ciekawa i niewytłumaczalna. Podejrzewam, że psychika sama postanowiła sobie to zaprogramować.
Uwaga! Użytkownik Blue_Berry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 867 / 18 / 0
GBL + piracetam - swiadome sny + paralize przysenne

zajebioza
Uwaga! Użytkownik extraviado nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 67 / 2 / 0
A słuchajcie. Wy też mieliście zawsze jakieś pojebane sny jak odstawialiście narkotyki. Bo od dłuższego czasu śnią mi si ę same straszne, przerażające a za razem dziwne sny. Psy z połamanymi szczękami, zdeformowane, ludzie przynoszący mi narkotyki - no pojebane wręcz.
  • 1472 / 26 / 0
Nie ćpam 5 miesięcy i dalej mam te dziwne ,przykre realne sny,co mogę zrobić ?
  • 245 / 21 / 0
Emce pisze:
Nie ćpam 5 miesięcy i dalej mam te dziwne ,przykre realne sny,co mogę zrobić ?
Mam to samo z tymi snami, ja się budzę po kilka razy w nocy. Te sny są tak realne, że w pierwszej chwili szukam np czegoś co było we śnie lub serce mi tak napierdala lub ogarnia nieopisany smutek bo coś złego się stało we śnie. To jest straszne. Też nie ćpam już dłuższy czas.
A KTO, KURWA!?
  • 1957 / 230 / 0
Wylajtowany pisze:
A słuchajcie. Wy też mieliście zawsze jakieś pojebane sny jak odstawialiście narkotyki. Bo od dłuższego czasu śnią mi si ę same straszne, przerażające a za razem dziwne sny. Psy z połamanymi szczękami, zdeformowane, ludzie przynoszący mi narkotyki - no pojebane wręcz.
Po 3mmc to normalne ponoć, choć mnie nie dotyczy, bo zawsze mam pojebane sny.
Uwaga! Użytkownik MartwyNarkoman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 266 / 10 / 0
Koszmary senne nie mają nic wspólnego z paraliżem przysennym. To raczej wyczerpana psychika daje o sobie znać.
  • 3732 / 45 / 0
Probowaliscie prosto z paralizu wyjsc z ciala? Ja jestem zazwyczaj zbyt przerazona, zeby o tym myslec podczas spontanicznego paralizu, choc wiem, ze to nie jawa ani nie sen, patrze na siebie z dwoch perspektyw. Widze wlasnymi oczami i widze to, co sie dzieje np. za drzwiami. Natomiast kiedy sama wywoluje paraliz jest o wiele latwiej, choc tez czesto slysze okropne dzwieki i boje sie na co sie natkne w obe, przy jednoczesnym zachowaniu swiadomosci.
Odkad zmienilam miejsce zamieszkania rzadko pamietam sny, zazwyczaj pamietalam wiele:(
osobisty kawalek internetu
Bożyszcze niedojebów, biblia degeneratów.
CosmoDo pisze:
Przed zadaniem pytania skonsultuj się ze sobą"
  • 1957 / 230 / 0
Tak, parę razu udało mi się wstać podczas paraliżu i poszedłem latać, lecz często też padałem mordą na ziemię, a potem pod ziemię ;d. Albo zaczynało mną miotać jak szatan po całym pokoju.

Zapisuj sny to będziesz zapamiętywać coraz więcej ;)
ODPOWIEDZ
Newsy
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania

Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.

Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ

Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.

Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje

...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.