Dział dostępny bez rejestracji, co umożliwia zgłoszenie problemu w przypadku utraty dostępu do własnego konta. Przed napisaniem postu prosimy o przeczytanie wcześniejszych zgłoszeń i rozwiązań problemów, aby uniknąć powtórek.

Koniecznie również przeczytaj FAQ Hyperreala: https://narkopedia.org/FAQ:Hyperreal
ODPOWIEDZ
  • 901 / 11 / 120
unariousx pisze:
Dlaczego na miejscu mojego aliasa jest tylko .@hyperre.al? Nie mogę się nigdzie zalogować przez to
Sorki, już naprawione, dzięki za zwrócenie uwagi.
załoga [H] ----> złapać mnie można tylko na czacie w knajpie ----> unknown
  • 1854 / 217 / 37
Nie mogę od dwóch dni zalogować się do kuchni, strona się zawiesza, wtf?
  • 901 / 11 / 120
wildwolf pisze:
Nie mogę od dwóch dni zalogować się do kuchni, strona się zawiesza, wtf?
Hej, możesz spróbować proszę zalogować się ponownie?
  • 1854 / 217 / 37
Ok, sorted.
  • 13 / 1 / 10
Mam pomysł na skrypt dodający status prawny w Polsce do każdego artykułu na podstawie wykazu środków odurzających i substancji psychotropowych. Skrypt dodawałby grupę, opis grupy i wiadomość o legalności posiadania do każdego istniejącego artykułu o substancji figurującej w ww. wyciągu. Jeżeli się zgodzicie, to jeszcze dziś napiszę i uruchomię skrypt.
This is a work of fiction. Names, characters, places, events and incidents are either the products of the author’s imagination or used in a fictitious manner. Any resemblance to actual persons, living or dead, or actual events is purely coincidental.
  • 901 / 11 / 120
bialkovski pisze:
Mam pomysł na skrypt dodający status prawny w Polsce do każdego artykułu na podstawie wykazu środków odurzających i substancji psychotropowych. Skrypt dodawałby grupę, opis grupy i wiadomość o legalności posiadania do każdego istniejącego artykułu o substancji figurującej w ww. wyciągu. Jeżeli się zgodzicie, to jeszcze dziś napiszę i uruchomię skrypt.
Hej, jak najbardziej, pisz śmiało. Gdybyś potrzebował konsultacji, łap mnie na jabberze.
  • 1959 / 62 / 0
Jak dodać stronę/podpunkt z nową substancją?
Thirteen seconds to blood-brain barier. thirteen@safe-mail.net
  • 1874 / 96 / 127
^
pokolenie Ł.K. pisze:
Optymalnie:

1. Zakładasz sobie konto na githubie i wbijasz na https://github.com/hyperreal/Substancje
2. https://github.com/hyperreal/Substancje ... ancje.json - tutaj znajdują się wszystkie substancje, tzn. ich metki. Stąd są z automatu tworzone strony. Żeby powstała strona, musisz przygotować dla danej substancji coś takiego (funkcja edit rzecz jasna):

},
    {
      "nazwa": "MiPT",
      "inna nazwa": [
        "metyloizopropylotryptamina",
        "N-izopropylo-N-metylotryptamina",
        "N-[2-(1H-indol-3-ilo)etylo]-N-metylopropano-2-amina"
      ],
      "wzor chemiczny": [
        "CC(C)N(C)CCc2cnc1ccccc12"
      ],
      "kategoria": [
        "psychodeliki",
        "indole",
        "tryptaminy"
      ],
      "neurogroove": "Inne",
      "talk": "topic33479.html",
      "hyperkategoria": [
        "chemia"
      ]
i wstawic w odpowiednim miejscu, przy czym nic Ci nie może uciec, tzn. żaden przecinek ani nic, bo się wszystko spierdoli. :-p Jeśli coś będzie źle - po następnym kroku zobaczysz to w postaci czerwonych zaznaczeń (wszystko OK - wszystko zielone). Jeśli wszystko jest wg. Ciebie dobrze - klikasz pull request i leci do nas, gdzie sprawdzamy, zatwierdzamy i po kolejnym rozruchu substancja pojawia się w Kuchni.

Ewentualnie - możesz napisać choćby tu co chcesz dodać, podając inne nazwy, kategorie, link do wątku, kategorię na NG i tak dalej... ;-)
wolna molekula
#mops
  • 261 / 8 / 17
Jak usunąć stronę z substancją? Po co powtarzanie substancji np. heroina, hel, hera, helupa?
Człowiek narkotyk wypoci, kurestwa nie da rady!
  • 71 / 5 / 0
Ta kuchnia to super fajny pomysł-mam sporą wiedzę i cos tam mógłbym skrobnąć, ale najpierw się lepiej zadomowie na forum :D
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać

Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.

Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty

>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.