Koniecznie również przeczytaj FAQ Hyperreala: https://narkopedia.org/FAQ:Hyperreal
unariousx pisze:Dlaczego na miejscu mojego aliasa jest tylko .@hyperre.al? Nie mogę się nigdzie zalogować przez to
wildwolf pisze:Nie mogę od dwóch dni zalogować się do kuchni, strona się zawiesza, wtf?
bialkovski pisze:Mam pomysł na skrypt dodający status prawny w Polsce do każdego artykułu na podstawie wykazu środków odurzających i substancji psychotropowych. Skrypt dodawałby grupę, opis grupy i wiadomość o legalności posiadania do każdego istniejącego artykułu o substancji figurującej w ww. wyciągu. Jeżeli się zgodzicie, to jeszcze dziś napiszę i uruchomię skrypt.
pokolenie Ł.K. pisze:Optymalnie:
1. Zakładasz sobie konto na githubie i wbijasz na https://github.com/hyperreal/Substancje
2. https://github.com/hyperreal/Substancje ... ancje.json - tutaj znajdują się wszystkie substancje, tzn. ich metki. Stąd są z automatu tworzone strony. Żeby powstała strona, musisz przygotować dla danej substancji coś takiego (funkcja edit rzecz jasna):
i wstawic w odpowiednim miejscu, przy czym nic Ci nie może uciec, tzn. żaden przecinek ani nic, bo się wszystko spierdoli. :-p Jeśli coś będzie źle - po następnym kroku zobaczysz to w postaci czerwonych zaznaczeń (wszystko OK - wszystko zielone). Jeśli wszystko jest wg. Ciebie dobrze - klikasz pull request i leci do nas, gdzie sprawdzamy, zatwierdzamy i po kolejnym rozruchu substancja pojawia się w Kuchni.Kod Zaznacz cały}, { "nazwa": "MiPT", "inna nazwa": [ "metyloizopropylotryptamina", "N-izopropylo-N-metylotryptamina", "N-[2-(1H-indol-3-ilo)etylo]-N-metylopropano-2-amina" ], "wzor chemiczny": [ "CC(C)N(C)CCc2cnc1ccccc12" ], "kategoria": [ "psychodeliki", "indole", "tryptaminy" ], "neurogroove": "Inne", "talk": "topic33479.html", "hyperkategoria": [ "chemia" ]
Ewentualnie - możesz napisać choćby tu co chcesz dodać, podając inne nazwy, kategorie, link do wątku, kategorię na NG i tak dalej... ;-)
#mops
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.
Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików
Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym
USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.