Więcej informacji: Salvia Divinorum w Narkopedii [H]yperreala
zacznę jako pierwszy, to jest jedna z moich salvii, F.I.M. zastosowałem dla sprawdzenia i nieźle to wygląda:
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
Zdjęcie samych kawałków łodygi (bez listków). Zwanych dalej "badylki".
[ external image ]
Takie badylki można przewozić, przesyłać bez problemu, byleby miały wilgotno.
Natomiast co z nimi zrobić? Wsadzić do wody oczywiśćie (butelka z małą ilością wody na dnie). Jak widzicie wyrosły im korzonki.
[ external image ]
Takie badylki wsadzamy do gleby. Np doniczek z ziemią ogrodową. Ja dla estetyki posypałem górę "lastryką".
[ external image ]
Z czasem rosną.
[ external image ]
[ external image ]
to foto sprzed paru dni więc roślinka jest aktualnie większa o 1 cm
ja gdy kupiłem sadzonkę wyglądała jak ten badylek miała parę listków u góry i spore korzonki.
jak jest pochmurno to trzymam ją na biurku, niech korzysta z lampki.
[ external image ]
dosis facit venenum
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Prokurator częstował ciastkami z marihuaną. Zapadł wyrok
Przed Sądem Rejonowym w Lublinie zakończył się proces Bartosza F., prokuratora z Wrocławia oskarżonego o podanie kobiecie środka odurzającego w postaci ciastek z THC. Sąd uznał go za winnego i orzekł wobec niego grzywnę oraz pięcioletni zakaz zajmowania stanowiska prokuratora.
Heroina ukryta w cegłach. Ponad tona zatrzymana w Porcie Gdynia
Wspólne działania Centralnego Biura Śledczego Policji (CBŚP) oraz Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) doprowadziły do przejęcia ponad tony heroiny o czarnorynkowej wartości blisko 220 milionów złotych. To największe zabezpieczenie narkotyków w takiej ilości od dekady na terytorium Polski, a szczegóły tej spektakularnej akcji przedstawili na specjalnej konferencji prasowej minister spraw wewnętrznych i administracji Marcin Kierwiński oraz minister finansów i gospodarki Andrzej Domański.
Już 1 drink dziennie zwiększa ryzyko zgonu. Alkohol nie przynosi żadnych korzyści
W Journal of Studies on Alcohol and Drugs ukazało się jedno z najbardziej kompleksowych badań dotyczących wpływu alkoholu na zdrowie populacji amerykańskiej. Zostało przeprowadzone przez ponad trzydziestu badaczy z wiodących instytucji naukowych, w tym z Columbia University, University of California, Mayo Clinic, University College London czy Harvard Medical School. Dostarcza ono precyzyjnych szacunków ryzyka zgonu powodowanego przez spożycie alkoholu z uwzględnieniem płci, wieku i poziomu konsumpcji.