Więcej informacji: Salvia Divinorum w Narkopedii [H]yperreala
zacznę jako pierwszy, to jest jedna z moich salvii, F.I.M. zastosowałem dla sprawdzenia i nieźle to wygląda:
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
[ external image ]
Zdjęcie samych kawałków łodygi (bez listków). Zwanych dalej "badylki".
[ external image ]
Takie badylki można przewozić, przesyłać bez problemu, byleby miały wilgotno.
Natomiast co z nimi zrobić? Wsadzić do wody oczywiśćie (butelka z małą ilością wody na dnie). Jak widzicie wyrosły im korzonki.
[ external image ]
Takie badylki wsadzamy do gleby. Np doniczek z ziemią ogrodową. Ja dla estetyki posypałem górę "lastryką".
[ external image ]
Z czasem rosną.
[ external image ]
[ external image ]
to foto sprzed paru dni więc roślinka jest aktualnie większa o 1 cm
ja gdy kupiłem sadzonkę wyglądała jak ten badylek miała parę listków u góry i spore korzonki.
jak jest pochmurno to trzymam ją na biurku, niech korzysta z lampki.
[ external image ]
dosis facit venenum
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Farmaceuta skazany za pomoc w produkcji narkotyków
Właściciel apteki został skazany na 3,5 roku więzienia za sprzedaż leków służących do produkcji metaamfetaminy i pomoc w jej wytworzeniu. W produkcji i handlu nie działał sam. Według prokuratury leki posłużyły do produkcji narkotyków o wartości niemal 7,5 miliona złotych.
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.
Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami
22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.