Kannabinoidy, w których "mostek" jest wiązaniem amidowym, lub estrowym.
ODPOWIEDZ
  • 744 / 29 / 0
Kolejne gówienko, też z odwróconym krzyżem jak na zakon przystało ;-)

MAB-CHMINACA
[ external image ]

IUPAC: N-(1-amino-3,3-dimethyl-1-oxobutan-2-yl)-1-(cyclohexylmethyl)-1H-indazole-3-carboxamide

Nowość z serii CHMINACA, MAB-CHMINACA czyli kolejny syntetyczny kannabinoid (?).
MAB-CHMINACA lub jak kto woli ADB-CHMINACA jest strukturalnie podobna do AB-CHMINACA poprzez identyczną grupę cykloheksylową.

Farmakologiczne i toksykologicze właściwości tego związku są nieznane w obecnym czasie.
Pojawienie się tego związku na rynku jest tylko kolejnym elementem gry.

*Podobno nowość, która mimo że powinna być syntetycznym kannabinoidem(?) to wprowadza niektórych użytkowników na oddział intensywnej terapii (przynajmniej w stanie Luizjana). %-D

Pierwszy raz stworzona przez Pfizer w 2009 roku (jako lek przeciwbólowy).

https://en.wikipedia.org/wiki/ADB-CHMINACA

Efekty uboczne:
Udokumentowane przypadki śmierci i hospitalizacji w związku ze stosowaniem opisanej wyżej substancji.

edycja, zdjęcie, link
@Witkacy
Ostatnio zmieniony 04 lutego 2016 przez Witkacy, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: edycja
Spoiler:
Maybe the Chinese were using second class citizens as guinea pigs for the initial human trials of their new drugs.
Kwiecień plecień co przeplata trochę kwasa, trochę lata
  • 3955 / 147 / 0
Witkacy pisze:
z odwróconym krzyżem jak na zakon przystało ;-)
%-D

nie znam sie na tych strukturach chemicznych ale "MAB" i "ADB" kojarza mi sie benzofuranami, ocb?
niedojebanie genetyczne
  • 992 / 17 / 0
MAB - to M oznacza metyl, i tak jest, MAB-CHMINACA to po prostu CHMINACA z dodanym jednym metylem (ładny krzyż wychodzi). Ogólnie kanna z tą grupą (nie chcę mi się szukać jej nazwy) i takim dodatkiem metylowym są toksyczne. Coś czytałem kiedyś, że kanna z takim układem potrafią coś wątrobie zrobić i nerkom.

A szkoda, bo podobne kanna (BB-22, zwykła CHMINACA) bardzo mi się podobały.
SHHHHHEEEEEEEEIIIITT
  • 3955 / 147 / 0
tez lubie bb22. dzieki za info. :-)

nie pamietam o co dokladnie chodzilo ale gdzies cos mi mignelo kiedys o zlym wplywie na nerki ab-pinaca, szkoda by bylo bo to tez bardzo fajny kannacz.

a krzyz faktycznie jest bardzo ladny. %-D
niedojebanie genetyczne
  • 51 / 3 / 0
No to już nie tylko w Luizjanie wysyła na oiom. Niestety nie wiem jaka dawka była zastosowana ale dwóch znajomych właśnie walczy o życie. Czy dadzą sobie rade okaże się w ciągu kilku dni ale kolorowo nie jest.
  • 126 / 3 / 0
mohaha pisze:
No to już nie tylko w Luizjanie wysyła na oiom. Niestety nie wiem jaka dawka była zastosowana ale dwóch znajomych właśnie walczy o życie. Czy dadzą sobie rade okaże się w ciągu kilku dni ale kolorowo nie jest.
Wybaczcie cytowanie posta nad moim ale chodzi o powiadomienie. Mógłbyś napisać coś więcej?
  • 51 / 3 / 0
Nie chciałem siać paniki bo okazało się że chłopaki nie wiedzieli co dostali i przyjeli substancję w niewłaściwej dawce i w niewłaściwy sposób. Na początku tylko wiadomo tylko było że to ten związek. Wszystko "dobrze" się skończyło (nikt nie umarł).
  • 7 / / 0
Dostałem sampel 0,25g , zrobiłem na 5g podkładu i polecam.
Każdy ze znajomych, który ze mną to próbował poleca!
Bardzo długi czas działania, nawet do 6 godzin.
Znajomy potrzebował 1 lufki czyściocha by zabrać się ze świata żywych na ok. 5 godzin :D
Ja mam już małą tolerancję wyrobioną, ale bardzo fajny kanna, wystarczy 1-2 buchy z rana i mam kilka godzin fajnego relaksu ;)
  • 50 / 2 / 0
@up
Chcesz nam powiedzieć, że ten kanna trzyma, aż do 6 godzin? Jak efekty po 3h? Aż nie mogę w to uwierzyć, że efekty po syntetycznym kanna są, aż tak długie ponieważ wydaje mi sie, że mam już bogate doświadczenie w syntetykach i jeszcze z tak długim czasem działania sie nie spotkałem. Opowiedz o tym coś więcej.
"...na ulicy słowo droższe od pieniędzy..."
  • 3955 / 147 / 0
no ciekawe to 6h? masz porownanie do bardziej 'tradycyjnych' kanna [bb22, akb48, ur144]?
niedojebanie genetyczne
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.

Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.

Konopie skuteczne w leczeniu migreny – pierwsze badanie kliniczne z placebo!

Według danych z badań klinicznych przedstawionych na dorocznym spotkaniu American Headache Society, inhalacja kwiatów konopi zawierających THC i CBD zapewnia skuteczniejszą ulgę w migrenie w porównaniu z placebo.