Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 4807 / 270 / 0
Co Ty się uczepiłeś tej komendy czy komisariatu? Jedno i drugie to jest to samo i nazywa się policja. Odczytaj ten zajebany list i się wszystkiego dowiedz bo póki co siejesz zamęt o nie wiadomo co. Nie wiesz NIC, a zatem się dowiedz w końcu i jak chcesz to o tym napisz. Czarny rynek faktycznie spoko, bo od razu w razie przypału wyrok ;]
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 139 / 11 / 4
Ja mówię o kancelaria prawnej a nie o komisariacie policji.
Uwaga! Użytkownik kubbka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4807 / 270 / 0
Kancelaria prawna? Jaja sobie robisz? W życiu bym nie pomyślał że KP to kancelaria prawna %-D A co, ktoś Ci sprawę cywilną zakłada? Prawnika to się wynajmuje a nie dostaje od niego wezwanie na przesłuchanie.
  • 29 / 9 / 0
O BOŻE. XD
Bywa i tak, że kancelaria przysyła listy, żeby kogoś postraszyć w sprawach cywilnych, ale... może Ty po prostu wychujałeś sprzedawcę i on teraz postanawia egzekwować swoje ustawowe prawa? Przecież zawarłeś z nim umowę sprzedaży, z której się nie wywiązałeś. :D Poniósł koszty, trzeba to jakoś zamortyzować.
Gorzej, jak czeka na Ciebie i sprawa cywilna ze sprzedawcą i wezwanie z komendy. %-D
Uwaga! Użytkownik EmilyB nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4807 / 270 / 0
Weź go nie strasz bo nie zaśnie w nocy, padłbym ze śmiechu gdyby jakiś vendor zatrudnił prawnika żeby walczyć w sądzie o brak opłaty za prochy %-D To może być jakaś pierdoła a nakręcanie się świadczy o zerowej znajomości tematu, może czas pomyśleć że ta zabawa jest ryzykowna?
  • 1043 / 151 / 0
Sumzwonsami pisze:
mam taką samą sytuację, też zostałem wezwany na świadka bo w przypływie głupoty zamówiłem kiedyś od nich przesyłkę za pobraniem na paczkomat i zapłaciłem kartą :/

no nic, mam nauczkę na przyszłość

tyle że ja odebrałem i raczej się nie wykręcę brakiem pamięci - co najlepiej w takim wypadku mówić? nie chciałbym narobić problemów vendorowi

(który, nawiasem mówiąc, mógłby usunąć bazę danych...)
Odebrałeś i nie zatrzymali paczki? Nawet lepiej, bo nie mają w łapach substancji, które mogą zbadać i wykryć nielegalne domieszki. W takim przypadku wiele zależy o co pytają. Najczęściej chcą złapać sklep. Możesz powiedzieć, że nie pamiętasz strony, z której zamawiałeś i w ogóle (jeśli nie chcesz przyznać się, że zażywałeś) jesteś zainteresowany poszerzanie wiedzy z chemii i do tego miały służyć te substancje. Poza tym czas już minął i nie pamiętasz czy w ogóle coś i (JEŚLI ZAPYTAJĄ) nigdy nikomu tego nie udzielałeś ani z nikim doświadczeń żadnych nie robiłeś. Wszystko mówić skromnie się zachowując i bardzo grzecznie mówiąc, (bez przesady, nie uciekać wzrokiem od Pana Policjanta, ale też bez bezczelnego uśmiechu). Wtedy nawet zyskasz u nich szacunek.

scalono. lajt
kubbka pisze:
Ja mówię o kancelaria prawnej a nie o komisariacie policji.
A może ściągnąłeś "Pokłosie", "Idę" lub inny film przez torrenty i teraz Cię straszą (i nie dotyczy to sprawy poste restante rc)?
  • 139 / 11 / 4
Ściągam różne filmy, ale komputer, internet nie jest na mnie. Tak samo nie rejestrowane się na niczym z piratami.
Uwaga! Użytkownik kubbka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4807 / 270 / 0
Boże, weź skończ!! Jako że nawet jest to ciekawe za co dostałeś jakieś pismo od organów ścigania (o ile w ogóle tak jest) odbierz je i skoro już ciągniesz temat tak długo to napisz o co chodzi a póki co zacznij coś działać zamiast pisać głupoty.
  • 29 / 9 / 0
Co to znaczy, że internet nie jest na mnie? Jak się podpinasz pod wifi sąsiada, to Ty łamiesz prawo, kradnąc filmy. Kwestia dowodowa.
Tak, koniecznie musimy się w tym temacie dowiedzieć, za co jest to wezwanie na bliżej nieokreślone KP.
Uwaga! Użytkownik EmilyB nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1043 / 151 / 0
Jeżeli nie odbierzesz, to w końcu możesz wpaść w większe kłopoty. Chłopaki mają tutaj rację - spraw prawnych powinno się pilnować i wiedzieć o co biega.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia

Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.

Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa

Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.

Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy

Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.