jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
Bywa i tak, że kancelaria przysyła listy, żeby kogoś postraszyć w sprawach cywilnych, ale... może Ty po prostu wychujałeś sprzedawcę i on teraz postanawia egzekwować swoje ustawowe prawa? Przecież zawarłeś z nim umowę sprzedaży, z której się nie wywiązałeś. :D Poniósł koszty, trzeba to jakoś zamortyzować.
Gorzej, jak czeka na Ciebie i sprawa cywilna ze sprzedawcą i wezwanie z komendy.
Sumzwonsami pisze:mam taką samą sytuację, też zostałem wezwany na świadka bo w przypływie głupoty zamówiłem kiedyś od nich przesyłkę za pobraniem na paczkomat i zapłaciłem kartą :/
no nic, mam nauczkę na przyszłość
tyle że ja odebrałem i raczej się nie wykręcę brakiem pamięci - co najlepiej w takim wypadku mówić? nie chciałbym narobić problemów vendorowi
(który, nawiasem mówiąc, mógłby usunąć bazę danych...)
scalono. lajt
kubbka pisze:Ja mówię o kancelaria prawnej a nie o komisariacie policji.
Tak, koniecznie musimy się w tym temacie dowiedzieć, za co jest to wezwanie na bliżej nieokreślone KP.
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.
Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby
Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).
Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy
Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.