Są osoby które potrafią kontrolować takie rzeczy, nie widzę nic złego w tym że ktoś raz na dwa miesiące kupi sobie sztukę z ziomkiem i będzie się dobrze bawił. Ale są też osoby które szybko się uzależniają i później mają z tym ogromne problemy. Jeżeli jesteś jedną z tych osób to nie czekaj, szukaj pomocy u innych osób, najlepiej bliskich. Wiem, że ciężko się przekonać, ale przyznanie się np. rodzicom może być ogromnym krokiem w kierunku rzucenia nałogu. Człowiek często bywa bezsilny w stosunku do takich rzeczy, to naturalne. Jeżeli boisz się reakcji rodziców- chociaż myślę, że nie ma powodu- to zgłoś się od jakieś poradni, albo monaru. Wszyscy z ogromną checią Ci pomogą, ale nie polegaj tylko na sobie bo nie wiadomo ile jeszcze będzie tych ostatnich razów. Mam nadzieję, że komuś przydadzą się te wypociny i zmienicie dzięki temu kierunek myślenia, jeśli nie to usuńcie. Miłego życia!
rencznik pisze:Kolejne dziecko (pod względem inteligencji emocjonalnej) zasięgnęło po twarde narkotyki. Nic nowego, nikomu nie pomoże, Ty poczułeś jedynie chęć ratowania świata po tym jak udało Ci się znaleźć sposób na wyjście z nałogu. Niestety, ale każda osoba jest inna, nie wszyscy wpadają w nałóg z mefixem, nie wszyscy też wychodzą z nałogu z pomocą innych osób. Dziwi mnie podejście do narkotyków wśród wielu, wielu osób.
Dobrze, że Tobie się udało wyjść z ciągu w jakiś tam sposób, życzę Ci powodzenia i sukcesów w życiu usłanym trzeźwością.
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces
Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.
Szokujące zatrzymania! Ksiądz i lekarz zamieszani w narkobiznes
Ponad 150 tysięcy tabletek i ampułek, fentanyl, morfina, fikcyjne recepty i miliony złotych poza systemem bankowym. Śledczy rozbili zorganizowaną grupę przestępczą działającą w całej Polsce, która przez lata dystrybuowała nielegalne leki i narkotyki z wykorzystaniem darknetu, kurierów i „słupów”. Wśród zatrzymanych są m.in. lekarz oraz duchowny.
Dentysta od razu pozna, czy paliłeś marihuanę. Kilka ważnych szczegółów
Coraz więcej pacjentów siada na fotelu "po skręcie", licząc na mniejszy stres. Tymczasem stomatolodzy i badacze alarmują: regularne używanie marihuany może odbić się na zębach i dziąsłach, a przed zabiegami potrafi skomplikować działanie znieczulenia. Na liście konsekwencji pojawiają się nie tylko ubytki i utrata zębów, ale też sygnały związane z nowotworami jamy ustnej.