Pochodne aminocykloheksanu, oddziałujące jako antagonisty receptora NMDA. M.in. fencyklidyna, ketamina i metoksetamina.
Więcej informacji: Arylcykloheksaminy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 53 / / 0
Biegunki po MXE nigdy nie miałem, ale stymulacja jaką MXE pozostawia jest czasami ciężka do zniesienia, szczególnie jak wybieramy wieczorowe pory do naszych eksperymentów. Zawsze brałem sniffem i małe ilości pod język (z połykiem :D).
  • 4 / / 0
W moim przypadku zauważyłem ,że MXE ma jedynie skutki uboczne jak zapodaję oralem, w przypadku sniffa każde nawet baaardzo duże ilości przerobione w niedługim czasie niczym poważnym nie odbijały się na zdrowiu
  • 1513 / 26 / 0
Jak do tego doszedłeś? Pomyślałeś o tym, że mogą się ujawnić dopiero za jakiś czas?
mr_b∩ʁbꞁө
  • 30 / 4 / 0
Od czego to zależy, że jedna osoba na zjeździe nie może spać do rana, a inna robi to bez problemu?
  • 4807 / 268 / 0
Od dawki i tolerancji. Jak się tym zajeździsz plus dodasz coś innego też będziesz spała po tripie. Osobiście zawsze spałem po tym bezproblemowo i dziwiłem się że ludzie cierpią na bezsenność. No ale dowalałem się dopaminergikami, na które MXE działa, tak samo jak na nmda, na które z kolei wpływa alkohol. Mimo bardzo silnych tripów bo jestem wrażliwy zasypiałem zawsze bez problemu.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 1987 / 108 / 0
Jak zrobię sobie nawet tydzień przerwy i zapodam MXE to nie zasnę bez zarwania jednej nocki, Po takiej zarwanej nocce następnego dnia wieczorem jestem w stanie zasnąć 2h po ostatniej dawce. A jak jestem w ciągu (dochodziłem do 1g dziennie) to nie miałem problemów z zasypianiem, acz czasami musiałem sobie ostro pomagać rzeczami typu noopept. Odwalałem też psychonautyczne akcje typu melatonina+MXE i "głęboki sen", ale z całkowicie włączoną świadomością, co nawet konkretnie regenerowało organizm.

Jeszcze jedna kwestia - w ciągu nie miałem systematycznego snu (w sensie żeby codziennie o tej samej porze spać i wstawać).
Uwaga! Użytkownik scr nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3959 / 149 / 0
Mam to samo palac kannabinoidy, chodze spac I wstaje o najrozniejszych godzinach, mysle, ze to urok bycia w ciagu generalnie, pomijajac oczywiscie stymulanty.
niedojebanie genetyczne
  • 501 / 7 / 0
Zdarzyło się komuś na drugi dzień po użyciu MXE oralnie - suchość w ustach, na którą pomaga chwilowo jedynie woda?
  • 30 / 4 / 0
Światło pisze:
Od dawki i tolerancji.
No właśnie nie do końca, powinnam dodać, że te dwie osoby biorą mxe razem i w równych dawkach, a praktycznie zawsze kończy się to snem jednej i bezsennością drugiej.
  • 1987 / 108 / 0
Bo każdy człowiek reaguje indywidualnie na daną substancję.
A MXE to jest bardzo psychonautyczny i świadomy dysocjant. Dlaczego jedna śpi, a druga nie - a może druga wcale nie śpi, tylko leży z zamkniętymi oczami i obserwuje zjawkisko snu?
Uwaga! Użytkownik scr nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia

Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.

Dentysta od razu pozna, czy paliłeś marihuanę. Kilka ważnych szczegółów

Coraz więcej pacjentów siada na fotelu "po skręcie", licząc na mniejszy stres. Tymczasem stomatolodzy i badacze alarmują: regularne używanie marihuany może odbić się na zębach i dziąsłach, a przed zabiegami potrafi skomplikować działanie znieczulenia. Na liście konsekwencji pojawiają się nie tylko ubytki i utrata zębów, ale też sygnały związane z nowotworami jamy ustnej.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.