Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 76 / / 0
Mam pytanko, gdy już ma się dobrze rozwniętą hodowlę grzybków ( kilka gatunków) to czy pomieszanie w jednej dawce trzech gatunków, lub dwóch ze sobą da jakieś zupełnie inne i bardziej nieprzewidziane działanie niż takie jak w opisie gatunku? :-D (np. Miks Golden Teachera z jakimś rodzajem Panaeolus Cyanescens).

Albo pomiszać Azurescens z zebraną na łące Łysiczką %-D

Proszę o jakieś sugestie (może ktoś już bawił się w podobne miksy i wie jakie gatunki najlepiej pomieszać)

No i ostanie pytanoko: czy wogóle warto???
Szarańcza!
  • 185 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: teflon »
a czy psylocybina + psylocybina da inny efekt niz sama psylocybina?
  • 76 / / 0
Tak :-) oczywiście że tak... ale looknij na opisy gatunków na psilosophy.info... tam jest wyraźna różnica między różnymi gatunkami, nie tylko w kwestii samej trudności do wyhodowania ale równierz różnie w działaniu... bo np. Cynescensy dają strasznie mocne halucynajce ale przy tym czlowiek jest zrelaksowany (wchodzą gładko i przyjemnie), cholerny spokój... jeśli grzybisz to wiesz że np. przy łysiczkach przy wejściu odczywasz napięcie a czasem nawet niepokój (a jeśli nie, to ja po prostu należę do grupy ludzi u których to występuje)
Szarańcza!
  • 25 / / 0
Jak ja żarłem grzyby w Amsterdamie to przed zakupem dostałem kartkę z 8 rodzajami grzybów. Sklasyfikowane były od najsłabszych do najmocniejszych według: Moc,wizualizacje i jeszcze jakieś inne 4 właściwości ale już nie pamiętam. Myśle ,że gdyby zarzucić na przykład te 4 ostatnie rodzaje to mogło by być ciekawie , to tak jak z paleniem MJ są różne odmiany i każda inaczej wygrzewa.
Więc tak jak THC +THC = Mega THC to psylocybina + psylocybina=Mega psylocybina
GhostOfTheSun spróbuj a sie przekonasz i my sie przekonamy :-D Czekam na komentarze po "ceremonii"
Wszystko co pisze jest wymysłem mojej wyobraźni....
  • 76 / / 0
Na to troszeczkę trza będzie poczekać... :-D ale będzie, i to najważniejsze :-p
Szarańcza!
  • 440 / 4 / 0
psylocybina i psylobina?> w różnych stosunkach, daje pewnie rózne efekty, he?
Wskoczcie do klozetu i stańcie na głowie
ja żyję - a wyście pomarli, Panowie.
  • 3490 / 57 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
Ale psylocybina i psylocyna tak. Dodatkowo niektóre grzyby zawierają inne substancje, czasami trafia się bufotenina i rożne takie.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 185 / 2 / 0
Kurwik pisze:
czasami trafia się bufotenina i rożne takie
ale jest jej zbyt malo zeby odczuc efekty, poza tym w najwiekszych ilosciach wystepuje w lysiczce czyli tej "najmniej wizualnej" to by znaczylo ze zamiast potegowac efeky zmniejsza je??
Kurwik pisze:
zawierają inne substancje,(...) i rożne takie.
np. jakie?? jeden gatunek kolpaka zawiera serotonine ale ona nie przenika do mozgu. o innych substancjach nie slyszalem
złodziej zapalniczek pisze:
to tak jak z paleniem MJ są różne odmiany i każda inaczej wygrzewa.
nie, to nie tak. MJ poza THC zawiera CBD i CBN
złodziej zapalniczek pisze:
Jak ja żarłem grzyby w Amsterdamie to przed zakupem dostałem kartkę z 8 rodzajami grzybów. Sklasyfikowane były od najsłabszych do najmocniejszych według]
mysle ze to taki zabieg marketingowy, czyli sciema ;) moje lysiczki wydawaly mi sie bardziej wizualne na jesieni niz teraz. prawdopodobnie przez to ze teraz jest duzo jasniej w dzien
Kurwik pisze:
Ale psylocybina i psylocyna tak.
psylocyna to metabolit psylocybiny
Zielone Karty pisze:
psylocybina i psylobina?> w różnych stosunkach, daje pewnie rózne efekty, he?
że kurwa co??? 8-(
  • 3490 / 57 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kurwik »
W niektórych grzybach też jest baeocystyna i norbaeocystyna.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 185 / 2 / 0
kurde zmyliles mnie ;) chodzilo o baeocystyne nie o bufotenine. bufotenina jest w sluzie zab
ODPOWIEDZ
Artykuły
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996

Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.

Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym

USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.