Parathormon pisze:Pewnie! Trzynastym krokiem w terapii 12 kroków jest przypierdolenie krechy w dowód ze da się na sportowo ;)
#mops
Moje pytanie kieruję do osób uzależnionych oraz do tych, co wyszły lub myślą że wyszły z nałogu. Czy potraficie sobie wyobrazić świat bez mefedronu i/lub mefo-podobnych? Ja przyznam, że bardzo ciężko byłoby mi to przyjąć do wiadomości.
Nawet efekt dopaminowy musi spaść przy takim nadużywaniu substancji! To chore!
NieLubieZielska pisze:Serio nie szkoda Ci mózgu? Zresztą co Ci to daję? (...) To chore!
Jedynie wyraziłeś krytykę (a może to nie było do mnie?), nie padła odpowiedź na moje pytanie.
Co innego I.V tu już polegnąć idzie od pierwszego razu... śni się po nocach itd. wiesz o co chodzi. Nie próbowałeś zmienić całkowicie swoje planu dnia, zajęć, wyjechać gdzieś gdy Cię ciśnienie nachodzi. Iść na strzelnicę zamiast wydać na grama? Cokolwiek sporty ekstremalne.
Każdemu uzależnieniu według mnie towarzyszy coś ala depresja, mam teorię według której ktoś kto jest szczęśliwy i bez problemów w życiu nie zadowoli się nawet heroiną.
Może psychiatra?
Najbardziej zgubna jest świadomość - szczególnie po kilkudniowym odpoczynku, że tu i teraz, za moment, w zasadzie w każdej chwili jest dostęp, że można to powtórzyć... A że po co? To zbyt racjonalne pytanie, Demon takich nie uznaje.
Trzeba pokory - była zbrodnia to musi być i kara - chodziłeś jak bóg, to teraz przez jakiś czas będziesz chodził jak ludzkie wcielenie słowa przepraszam. Zaakceptuj to i wtedy rzucisz to wpizdu. (et voilla! TADADAAAAA jakie proste nie?)
Aaa - wcześniej było, że mef to nie heroina - owszem, nie ma po nim aż tak strasznych mąk fizycznych, ale to przecież nie ból fizyczny jest w tej całej zabawie najgorszy, a ciśnienia na powrót do mefa są naprawdę duże.
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę
Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni
Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)
Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.