ODPOWIEDZ
  • 708 / 6 / 0
Nie ale wpływ słońca ma wpływ na produkcję melatoniny w orgazizmie im więcej słońca tym mniej melatoniny.
Słońca w sensie światła xd
"Czasem wierze, że jeszcze wszystko mogę zmienić.
Plastelinę spraw polepić tak, by wszyscy byli zadowoleni.
Przewinąć czas jak na Video film i cofnąć nas do Edenu szkolnych korzeni."
Spoiler:
  • 867 / 18 / 0
To jak zapalisz swiatlo to tez bedziesz mial wiecej melatoniny? A moze wystarczy poswiecic sobie w oczy telefonem?
Uwaga! Użytkownik extraviado nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 37 / 2 / 0
Od dobrych 3 lat pracuje tylko i wylacznie w nocy.
Nie odczuwam z tego powodu zadnego dyskomfortu. Wrecz przeciwnie stanowczo wole tak niz jsk trzeba bylo rano wstac. W dodatku nauczylem sie spac na dwie tury co polatwia w zalatwieniu wielu spraw. Spie 7 do ok 13 potem od 17 do 20. No ostatnio wcale nie spie ale to inna bajka
  • 867 / 18 / 0
Mi sie w ogole w dzien lepiej spi
Uwaga! Użytkownik extraviado nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 44 / / 0
a co zrobić jeżeli przyzwyczailo się organizm do spania do 12-13 w południe (ostanie pół roku), potem zasypiania o 4 nad ranem (taka praca - freelance), a od jakiś 2-3 dni mam tak, że mój organizm budzi mnie ok 4 i nie mogę już spać, a potem padam ok 22? Samo się zrobiło, żadnych stimsów ani nc nie zarzucałem, dieta też względnie zbilansowana, żadnych zmian nawykow żywieniowych etc. Ktoś coś poradzi/doradzi? Skąd to się wzięło w ogóle? Bo mi mcno pieprzy pracę :/
  • 170 / 13 / 0
Urodziłem się w nocy i to w nocy staję się bardziej aktywny, bo nie rozprasza mnie hałas i rozgardiasz dnia. Ciekawe, czy ktoś też zauważył taką zależność. :-D
I love you darling so,
Why can't you let me go?
  • 567 / 53 / 0
kociuro pisze:
a co zrobić jeżeli przyzwyczailo się organizm do spania do 12-13 w południe (ostanie pół roku), potem zasypiania o 4 nad ranem (taka praca - freelance), a od jakiś 2-3 dni mam tak, że mój organizm budzi mnie ok 4 i nie mogę już spać, a potem padam ok 22? Samo się zrobiło, żadnych stimsów ani nc nie zarzucałem, dieta też względnie zbilansowana, żadnych zmian nawykow żywieniowych etc. Ktoś coś poradzi/doradzi? Skąd to się wzięło w ogóle? Bo mi mcno pieprzy pracę :/

Zazdroszczę. Ja jestem ustawiony na tryb sen: od 4 do 12 i od jakiegoś czasu staram się przestawić, bo obecnie mi to nie pasuje.
Spróbuj wytrzymać jakąś dobę bez snu. Wymęcz organizm. Tak żebyś padł i zasnął o tej 4:00, nastaw budzik na 15:00. Jak nie zaskoczy to powtórka.
Po prostu staraj się aby chciało Ci się spać o tej godzinie, o ktorej chcesz spać (lol). To najlepszy sposób.
Możesz kupić sobie melatonine i łykać przed snem. Podobno sen jest wtedy głębszy i "zdrowszy" chociaż ja dużej różnicy nie zauważyłem.
"Even the smallest person can change the course of the future"
  • 41 / 1 / 0
Nie wiem dlaczego ludzie jak ognia unikają pracy w nocy. Swego czasu pracowałem 2 lata na nockach non stop i bardzo sobie to chwaliłem. Nie dość że dojazd i powrót z pracy trwa 3 razy krócej, bo bez korków na ulicy to jeszcze można załatwić mnóstwo spraw na mieście na tygodniu bez brania urlopu.
  • 1262 / 17 / 0
Może dlatego, że statystycznie 3/4 ludzi którzy pracują w nocy ma jakieś problemy kardiologiczne? Nie umiem tego wytłumaczyć ale znam mnóstwo ludzi którzy twierdzą, że ich zdrowie pod upadło od kiedy zaczęli pracować na noce i ciągle coś z sercem i nadciśnieniem mają.
Uwaga! Użytkownik NieLubieZielska nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 41 / 1 / 0
W sumie możesz mieć rację,/ Dwóch moich znajomych którzy też pracowali na nocki leczy się na nadciśnienie. Ogólnie to straszne kawożłopy i nałogowi palacze, więc byłem przekonany, że właśnie używki są powodem ich problemów zdrowotnych. Ja osobiście nie zauważyłem nic takiego u siebie.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.

Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.