Słońca w sensie światła xd
Plastelinę spraw polepić tak, by wszyscy byli zadowoleni.
Przewinąć czas jak na Video film i cofnąć nas do Edenu szkolnych korzeni."
Nie odczuwam z tego powodu zadnego dyskomfortu. Wrecz przeciwnie stanowczo wole tak niz jsk trzeba bylo rano wstac. W dodatku nauczylem sie spac na dwie tury co polatwia w zalatwieniu wielu spraw. Spie 7 do ok 13 potem od 17 do 20. No ostatnio wcale nie spie ale to inna bajka
Why can't you let me go?
kociuro pisze:a co zrobić jeżeli przyzwyczailo się organizm do spania do 12-13 w południe (ostanie pół roku), potem zasypiania o 4 nad ranem (taka praca - freelance), a od jakiś 2-3 dni mam tak, że mój organizm budzi mnie ok 4 i nie mogę już spać, a potem padam ok 22? Samo się zrobiło, żadnych stimsów ani nc nie zarzucałem, dieta też względnie zbilansowana, żadnych zmian nawykow żywieniowych etc. Ktoś coś poradzi/doradzi? Skąd to się wzięło w ogóle? Bo mi mcno pieprzy pracę :/
Zazdroszczę. Ja jestem ustawiony na tryb sen: od 4 do 12 i od jakiegoś czasu staram się przestawić, bo obecnie mi to nie pasuje.
Spróbuj wytrzymać jakąś dobę bez snu. Wymęcz organizm. Tak żebyś padł i zasnął o tej 4:00, nastaw budzik na 15:00. Jak nie zaskoczy to powtórka.
Po prostu staraj się aby chciało Ci się spać o tej godzinie, o ktorej chcesz spać (lol). To najlepszy sposób.
Możesz kupić sobie melatonine i łykać przed snem. Podobno sen jest wtedy głębszy i "zdrowszy" chociaż ja dużej różnicy nie zauważyłem.
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni
Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.
83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu
Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.
Druga poprawka i marihuana. Amerykański SN wydał ważny wyrok ws. broni
Sąd Najwyższy USA jednomyślnie orzekł w czwartek, że rząd federalny nie może pozbawiać prawa do posiadania broni osób okazjonalnie używających marihuany, uznając, że ściganie karne na tej podstawie narusza drugą poprawkę do konstytucji gwarantującej to prawo.